Home Overzicht Tram 12 rijdt medio juli weer over de Berlagebrug

Tram 12 rijdt medio juli weer over de Berlagebrug

0

Nog ruim een maand en rijdt tram 12 weer over de Berlagebrug naar het Amstelstation. Als het allemaal goed gaat. Na een maandenlange renovatie werd de brug weer vrijgegeven voor verkeer op de weg en te water. Het rijksmonument kan weer jaren mee, maar er restte een probleem, in oktober bleken de tramrails niet te passen.

Deze week zijn de werkzaamheden gestart om de rails te kunnen aanbrengen en de bovenleidingen op de brug te installeren. Dat geeft opnieuw overlast voor omwonenden en het verkeer.

Overdag kunnen fietsers en voetgangers gewoon gebruikmaken van de brug. Voor autoverkeer is er per richting steeds één rijbaan beschikbaar. In de nacht tussen 22.00 en 06.00 uur wordt er aan de brug gewerkt. Fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. Het autoverkeer wordt omgeleid.

Tijdens het opnieuw afstellen en testen van de Berlagebrug, is de brug drie avonden en nachten tussen 22.00 en 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer en fietsers worden omgeleid. Voor voetgangers worden taxibusjes ingezet met aan beide kanten van de brug een opstapplaats. Bus 40 en 62 rijden niet over de brug tussen 22.00 en 01.00 uur. De taxibusjes maken tot 01.00 uur een extra stop op het Victorieplein en Julianaplein bij het Amstelstation. Nood- en hulpdiensten kunnen wel over de brug.

De rails kunnen nu worden aangebracht op de brug. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, kan tram 12 vanaf zondag 21 juli weer over de brug rijden en dus ook weer van en naar het Amstelstation.