Home Overzicht Moslims helpen elkaar tijdens het Offerfeest

Moslims helpen elkaar tijdens het Offerfeest

0

Het Offerfeest, of Eid Al-Adha is voor moslims het belangrijkste religieuze moment van het jaar. Bij het Offerfeest gaat om zorgen voor elkaar en solidair zijn. Assadaaka Community zet zich ieder jaar tijdens het Offerfeest in voor de armere moslims in Oost. Dit jaar is het Offerfeest van 16 tot en met 20 juni.

Tijdens het Offerfeest gaan moslims langs bij familie en vrienden. Kinderen krijgen vaak cadeaus en er is veel lekker eten. Per gezin wordt een lam of schaap ritueel geslacht. Voor Assadaaka is het Offerfeest een belangrijk moment om zich in te zetten voor moslims en mensen onder de armoedegrens in Oost.

‘Wij vragen dan ook iedereen die dit kan, om vlees of een financiële bijdrage te doneren’, zegt Ahmed el Mesri, ‘zodat óók de moslims en armen in Oost het Offerfeest kunnen vieren met een gezonde en feestelijke gezamenlijke maaltijd, verzorgd door Assadaaka Community. Iedereen is welkom.’ Van 16 tot en met 23 juni zamelt de community samen met Slagerij Het Lange Mes in de Javastraat vlees in voor de vluchtelingen en arme mensen in Oost.

‘Op de vlucht uit je eigen straat, uit je eigen stad, uit je eigen land’, legt Ahmed el Mesri uit. ‘Ontheemd in een ander land, waarvan je misschien niet weet of het je welkom zal heten. Veel mensen bevinden zich in deze situatie, ook in Amsterdam. De moslims, maar ook mensen die leven onder de armoedegrens, hebben onze hulp hard nodig. Want ook daarvan zijn er te veel. Armoede heeft een meedogenloze impact, vaak op het hele gezin. In de huidige economische crisis is het moeilijk om uit de spiraal van armoede te klimmen.’