Tramconducteur voor een dag op tramlijn 26

2

Vervoersbedrijf GVB is hard op zoek naar nieuwe tramconducteurs en daarom konden Amsterdammers zich aanmelden als ‘conducteur voor één dag’. Tamara van Leersum-Gortenmulder, oprichter van de Facebookgroep Tram 26 IJburg – ZBE, was één van de gelukkigen.

Verslag Suzanne Spliethoff | Camera Ephraim Fuks | Montage Eva Willemier Westra | IJburgTV

Vanaf 15 januari konden Amsterdammers zicht aanmelden voor de functie van ‘conducteur voor één dag’. Maar liefst 318 mensen meldden zich aan. Met deze nieuwe wervingscampagne wil het GVB nieuwe collega’s werven en geïnteresseerden een kijkje geven in de keuken van het werken op de tram.

Eén van de gelukkigen was Tamara van Leersum-Gortenmulder, oprichter van de Facebookgroep Tram 26 IJburg – ZBE. Tamara heeft een zeer kort lijntje met het GVB en houdt de IJburgers via deze Facebookgroep op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en vertragingen. ‘Heel veel zin in deze dag en mooi om vanuit de andere kant te ervaren hoe het is om op de tram te werken’, aldus Tamara. Verslaggever Suzanne Spliethoff reed een stukje met haar mee en vroeg natuurlijk gelijk naar de geplande werkzaamheden van de komende maanden. En dat zijn er nogal wat…

 

2 REACTIES