Home Overzicht Tropentheater afhaalpunt voor groenten en fruit van Boeren voor Buren

Tropentheater afhaalpunt voor groenten en fruit van Boeren voor Buren

0

Het voormalige Tropentheater aan de Linnaeusstraat staat alweer heel wat jaren leeg. In 2013 sloot het de deuren. Maar er komt weer leven in de brouwerij. Buurtbewoners met een stadspas kunnen er vanaf zaterdag 13 maart om de week terecht voor betaalbare groenten en fruit van Boeren voor Buren.

Boeren voor Buren is een stichting die verse producten van Nederlandse boeren voor weinig geld beschikbaar stelt aan Amsterdammers met een kleine portemonnee. Door de coronacrisis kunnen boeren hun producten lastig kwijt, terwijl veel gezinnen in de stad moeite hebben om rond te komen. Stadspashouders kunnen op de website van Boeren voor Buren een pakket bestellen en een afhaaltijdstip en afhaallocatie kiezen.

De pakketten groenten en fruit van Boeren voor Buren worden ingepakt en klaargemaakt door de vele vrijwilligers van de stichting, waaronder medewerkers van Rabobank. Ook medewerkers van het KIT en SDG House leden gaan als vrijwilligers aan de slag om Boeren voor Buren te helpen bij de uitgifte van de pakketten in het SDG House theater aan de Linnaeusstraat.

Als afhaalpunt van Boeren voor Buren in Oost krijgt het Tropentheater weer een rol in de buurt. Het is een bestemming die helemaal past bij de ontwikkeling van het KIT-gebouw als dé werk- en ontmoetingsplek voor duurzaamheid in Amsterdam, onder de naam SDG House.

‘We bieden graag ruimte in ons monumentale gebouw aan het Boeren voor Buren initiatief, legt Mark Scheiders uit. Hij is CEO van het KIT en SDG House. ‘Het sluit naadloos bij de duurzame doelen die wij met de SDG House leden nastreven, onze plannen voor de heropening van het theater, en buurtactiviteiten in onze binnentuin.’

In het SDG House zijn inmiddels meer dan zestig bedrijven en organisaties actiefdie zich inzetten voor de ‘sustainable development goals’ (SDG’s), de duurzame doelen van de Verenigde Naties – waaronder armoedebestrijding, duurzame energie, en vergroening van de stad. Het Tropentheater is voor de gelegenheid omgedoopt tot SDG House theater.

De stichting Boeren voor Buren is vorig jaar opgericht door Eric Traa (Rabobank Amsterdam), Abdelhamid Idrissi (Studiezalen) en Ruben Nieuwenhuis (TechConnect en Amsterdam Economic Board). Sinds de zomer 2020 is ook de Gemeente Amsterdam aangesloten als belangrijkste partner en wordt de stichting ondersteund door onder andere Havenbedrijf Amsterdam, RAI Amsterdam en de Makro.