Home Overzicht Twee verdachten opgepakt voor berovingen bij Sportpark Middenmeer/Voorland

Twee verdachten opgepakt voor berovingen bij Sportpark Middenmeer/Voorland

0

Sportverenigingen in Middenmeer/Voorland waarschuwen hun leden voor straatrovers, die afgelopen weken meerdere keren toesloegen. Ook in de omgeving van het sportpark was het raak. Zondagmiddag werd in de Max Planckstraat een 15-jare jongen van zijn AirPods beroofd.

De sportclubs melden op hun websites dat jongeren op scooters de berovingen plegen. Die rijden fietsende kinderen klem en ontnemen hen onder bedreiging hun AirPods en iPhones. De politie bevestigt de straatroven, houdt extra toezicht en onderzoekt of de verdachten die zijn aangehouden betrokken zijn bij de diefstallen met bedreiging.

Door de slechte verlichting en het ontbreken van camera’s kiezen straatrovers vaak voor het gebied bij het sportpark. In het verleden is al gepleit voor camera’s, de politie hoopt dat die alsnog komen in de hoop dat ze preventief werken en om een aangifte te ondersteunen. De clubs meldden vier jaar geleden al bij de gemeente dat het ’s avonds onveilig is bij Sportpark Middenmeer/Voorland en duidde ook aan om welke plekken het ging.

Sportverenigingen adviseren hun leden ook overdag alert te zijn, alleen nog in groepen te lopen of fietsen en bij een beroving altijd aangifte te doen en daarbij het liefst een zo goed mogelijk signalement te geven.