Home Overzicht Tweede wedstrijd Tigers is eerste thriller van het seizoen

Tweede wedstrijd Tigers is eerste thriller van het seizoen

0

IJshockey | Na een enerverende partij tegen de Yeti’s vorige week zaterdag, ontvingen de Amsterdam Tigers dit weekeind in een nog niet zo druk bezochte Jaap Edenhal de Orange Gas Capitals voor een tweede oefenwedstrijd uit een serie van drie. Zowel de gasten uit Leeuwarden als de thuisploeg hielden het publiek tot de laatste seconden in hun greep.

Lewis Daniels

Na de eerste face-off lijken de Capitals het voortouw te nemen. De wind draait als twee Leeuwarders in de zevende en achtste minuut aanschuiven op de strafbank. Ondanks de overmacht op het veld, halen de Tigers geen winst uit de dubbele powerplay. Wel houdt het team de druk op het spel, Amsterdam schaatst steeds recht op de goal af en… schiet dan net mis. De Capitals komen een paar keer in de buurt van het Tiger-doel, serieuze kansen blijven uit. Beide teams gaan zonder punten de rust in.

Ondanks een tijdstraf voor Leeuwarden aan het begin van de tweede periode ontstaat door een shorthanded aanval een dreigende situatie voor Amsterdam, die eindigt op de stick van de goalie. De Tigers trekken de wedstrijd naar zich toe en zorgen voor drukte in het doelgebied van de Capitals. Het heeft er alle schijn van dat een eerste punt voor de thuisploeg snel gaat vallen. Het blijkt niet zo.

In de 35e minuut zijn het de gasten die tamelijk onverwacht als eerste scoren. Een ruime minuut later verschijnt ook Amsterdam op het scorebord, 1-1. Even gaat het om en om, de Tigers zetten zichzelf  veertig seconden later op voorsprong, Leeuwarden komt vrijwel direct met de gelijkmaker. 2-2. Opnieuw gaan beide partijen met gelijke stand de rust in.

De derde periode begint weliswaar met een powerplay voor Amsterdam, de shorthanded aanval van de Capitals is dit keer wel succesvol,  2-3. De Tigers scoren in de 45e minuut de gelijkmaker. De dubbele powerplay die het team kort daarop heeft, levert niets op, zelf doorstaan ze de dubbele powerplay van Leeuwarden ook zonder schade.

Beide ploegen spelen vol gas en bezorgen elkaar moeilijke momenten. Ondanks de nog altijd gelijk opgaande strijd, ziet het publiek twee werkwijzen. Leeuwarden heeft korte, gevaarlijke aanvallen, de thuisploeg voert langdurig de druk op in het doelgebied van de Captitals. Op de tribune ontstaat onrust als een Tiger die de puck uit de lucht grijpt – en zo voorkomt dat ie over de boarding vliegt – naar de strafbank moet voor delaying the game, zijn intentie was juist de partij te versnellen.

Gaandeweg wordt duidelijk dat een uur speeltijd onvoldoende is om een winnaar aan te wijzen. Ook de vijf minuten overtime geven geen uitkomst. De rivalen beslissen de strijd met shootouts die eindigen met 0-2 voor Leeuwarden. De kaarten in de eredivisie lijken dit seizoen opnieuw geschud. Voor Amsterdam maakt dat de zaken niet makkelijker, voor de competitie kan het zomaar een sprong vooruit zijn. Volgende week zaterdag nemen de Tigers het in hun laatste oefenwedstrijd op tegen de Zoetermeer Panters. Komt dat zien.