Home Overzicht U19 Tigers kampioen!

U19 Tigers kampioen!

0

Na de 15-0 winst op Groningen vorige week moesten de al bijna kampioen Tigers alleen nog Eindhoven verslaan om helemaal zeker te zijn van hun nummer één positie. Heerenveen hielp Amsterdam een handje door met 1-8 te verliezen van Den Bosch. De Tigers hoefden daardoor niet meer te strijden voor het kampioenschap, maar hun positie alleen nog waar te maken.

IJshockey | Lewis Daniëls | Foto’s Hans Bakker

Door hun gelauwerde positie hebben de Tigers afgelopen zondag vrij spel in de Jaap Edenhal. Toch spelen ze een leuke partij met goede samenwerking, hetzij in de rustmodus. Eindhoven, dat nog wel wat te winnen heeft, werkt hard. Veel levert ze dat niet op. De puck komt niet in de buurt van de Amsterdamse goal en cirkelt vooral aan de overkant. Noah Smits schaatst na tien minuten alleen de Eindhovense verdediging voorbij, 1-0. Even later spelen hij en Lars Kan de puck naar Pascal Sitsen, die het 2-0 maakt.

Amsterdam verliest de focus een beetje in de tweede periode, maar schrikt wakker als Anne van der Zande  met voorzetten van Sasja Timmers en Mike Sparidaens voor Eindoven scoort, 2-1. Zaran Zaitsoff neemt met hulp van Billy Grapperhaus maatregelen, 3-1. Nu de voorsprong weer is verruimd spelen de Amsterdammers gestaag naar de tweede onderbreking. Meer is ook niet nodig, ze hebben de regie volledig in handen.

De puck is ook in de laatste twintig minuten vooral in het thuisvak van de Kemphanen. Tijdens een powerplay slaat Noah Smits munt uit de voorzet van Zebediah Oware, 4-1. Twintig seconden later ligt de puck na een schot van Billy Grapperhaus opnieuw in het Eindhovense doel, 5-1. Twee Tigers krijgen het aan de stok met twee Kemphanen. De partij wordt even stil gelegd. Alle betrokkenen komen er met dubbele minor penalties vanaf. Amsterdam laat de teugels vieren. De Kemphanen maken gebruik van de gelegenheid, Valentijn Van Geloven sprokkelt met assists van Ricardo Lucassen en Mike Sparidaens een laatste punt voor Eindhoven, 5-2.

Het ontbrak dit seizoen aan voldoende sterke teams in de U19-competitie, desalniettemin staat Amsterdam terecht bovenaan op de korte lijst van de bovenklasse. Onder leiding van coach Hennie Jaspers en trainer Ondrej Kratky groeiden de Tigers als team, met als eindresultaat het kampioenschap. Solistisch spel veranderde in teamwork. De beker is gewonnen, maar nog niet binnen handbereik. Logischer was dat de beker vandaag zou zijn uitgereikt. Dit gebeurt pas op 28 maart, nadat U19 zijn laatste wedstrijd van dit seizoen tegen het nationale vrouwenteam heeft gespeeld. Vooralsnog moesten de Tigers zich tevreden stellen met confetti na de wedstrijd en een feestje in de kleedkamer. Van harte, Tigers!

Check amsterdamtigers.com