Home Overzicht U21-Tigers hebben zwaar weekend

U21-Tigers hebben zwaar weekend

0

IJshockey | Met veertien gespeelde wedstrijden komt de afsluiting van het seizoen steeds dichterbij. De Tigers, nummer drie in de competitie, speelden hun vijftiende partij thuis in de Jaap Edenhal tegen koploper Hijs Hokij. Zondag staken ze de Afsluitdijk over voor een ontmoeting met de Capitals in Leeuwarden.

Lewis Daniels

Vooraf stond vast dat het lastig zou worden tegen Den Haag. De Tigers missen pionnen die het eredivisie-team bijstaan in de wedstrijd tegen Den Bosch. Met veertien spelers is de bezetting aan de krappe kant, de ook in hogere klassen ervaren tegenstaners uit Den Haag zijn met twee man meer.

De Tigers weten Hokij ruim tien minuten weg te houden bij hun goal en overleven daarbij een powerplay. Daarna lijkt het verzet gebroken, voor de eerste rust staat het al 0-4. Twee van de punten vallen tijdens nieuwe powerplays voor de gasten.

Amsterdam heeft geen antwoord op het Haagse overwicht en geeft in een duizelingwekkend tempo meer terrein prijs, in de 35e minuut is de voorsprong van Hokij al uitgelopen naar 0-10. De Tigers leiden qua aantal tijdstraffen, 4 om 2. Voor de tweede rust pakt Den Haag nog een punt mee, 0-11.

Net als aan het begin van de wedstrijd lukt het de Tigers ook in de laatste periode Hokij ruim tien minuten op voldoende afstand van de goal te houden. In de 45e minuut werkt het team de 0-stand weg, 1-11. Meer zit er deze avond niet in voor Amsterdam. Alleen het aantal tijdstraffen blijft groeien. Na het ingaan van de 52e minuut is het opnieuw twee keer raak voor de Haagse gasten. Beide teams verliezen even later een speler. Die moeten wegens roughing het veld verlaten. Hokij besluit zijn laatste powerplay van de avond met nog een goal, 1-14.

De vierde wedstrijd tegen Hokij is tot nu toe het zwaarste verlies voor de Tigers van dit seizoen.  Kanttekening is dat het team incompleet was en tegen de nummer één op de lijst speelde.

De Capitals verloren de drie vorige wedstrijden van de Tigers. De hoop van Amsterdam in Leeuwarden met een vierde overwinning de opgelopen schade tegen Den Haag weg te werken blijkt een illusie. Ditmaal zetten de Capitals (import)spelers in die (veel) ervaring hebben in de eredivisie. De kern van de Amsterdamse U21 is nog jong en weinig bekend met hogere klassen.

De wedstrijd is tweeëneenhalve minuut gaande als de thuisploeg de eerste goal maakt. Zeven seconden voor vijf minuten speeltijd is het weer raak, 2-0. De volgende twee doelpunten van de Capitals vallen in de tweede helft van de eerste periode, 4-0.

Het gemak waarmee Leeuwarden de eerste twintig minuten toesloeg wordt niet geëvenaard tijdens de tweede fase, het vijfde punt voor de Capitals laat bijna een kwartier op zich wachten. De Tigers komen nog steeds niet langs de Leeuwarder goalie en gaan opnieuw met nul punten de rust in.

Amsterdam redt de eer in de 47e minuut en heeft dan nog een ruim kwartier om bij te trekken. De thuisploeg liet de eerste periode zien dat vier keer kort achterelkaar scoren mogelijk is, voor Amsterdam zit dat er deze keer niet in. Terwijl de Tigers een powerplay hebben, scoren de Capitals shorthanded de 6-1. De overige drie minuten van de wedstrijd blijven beide goals leeg.

Ongetwijfeld zijn er voor de Tigers leukere weekenden om op terug te kijken. Dat sommige spelers hetzelfde weekend in Tilburg en Den Bosch bijdroegen aan de overwinningen van het eredivisieteam is een schrale troost. Belangrijker is dat de U21-Tigers hun derde, middenplek in de competitie houden. De Tigers hebben dit seizoen nog vier wedstrijden te gaan. Zaterdag 11 februari spelen ze thuis tegen de Red Eagles.