Home Overzicht Uitgebreide terrassen blijven tot 1 maart toegestaan

Uitgebreide terrassen blijven tot 1 maart toegestaan

0

De komende drie weken gelden strengere maatregelen voor de horeca. Daardoor mogen er binnen minder klanten in een horecagelegenheid en is er een beperking voor groepen buiten. Om binnen horecaondernemers komende winter toch zoveel mogelijk ruimte te geven is de regeling om terrassen te vergroten verlengd tot 1 maart.

Burgemeester Halsema besloot in mei dat terrassen verruimd mochten worden op pleinen en stoepen om de horeca letterlijk meer ruimte te geven in deze coronatijd. Mensen zijn in deze tijd voor een drankje vaak liever buiten dan binnen. Dit moet vanzelfsprekend binnen de mogelijkheden van de geldende noodverordening. Ook moet de volksgezondheid, bereikbaarheid, toegankelijkheid, leefbaarheid de met de tijdelijk grotere terrassen natuurlijk gegarandeerd zijn.

Het stadsdeel beoordeelt de situatie van de terrassen in de buurt. Wanneer de druk op de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare ruimte te groot wordt, worden terrasuitbreidingen niet verlengd. Zo moeten voetgangers een terras altijd op voldoende en veilige afstand kunnen passeren, mogen overlast voor omwonenden en de parkeerdruk in een wijk niet te groot zijn.

In woongebieden met horeca wordt de sluitingstijd voor terrassen 22.00 uur. Vorige winter was dat 20.00 uur. De gemeente volgt daarbij uiteraard de aanwijzing van het Rijk over de sluitingstijden en het maximaal aantal bezoekers. De komende drie weken mogen er echter tussen 21.00 uur en 22.00 uur geen nieuwe klanten komen en bestellingen plaatsen. Ook geldt er een maximum van veertig personen, exclusief personeel.