Home Kunst Kickstart Cultuurfonds helpt Museum Tot Zover publiek coronaproof te ontvangen

Kickstart Cultuurfonds helpt Museum Tot Zover publiek coronaproof te ontvangen

0

Het Kickstart Cultuurfonds geeft 1,2 miljoen euro aan 38 Nederlandse musea om hun museum coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. Aan uitvaartmuseum Tot Zover is 10.000 euro toegekend.

Het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover wil de komende maanden meer bezoekers kunnen ontvangen in haar museum op begraafplaats De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan. Daarom breidt het museum de bestaande tentoonstelling van kunstenares Roos van Geffen uit met een nieuw werk. Daaromheen worden speciale avond-openstellingen en extra activiteiten georganiseerd.

‘Steeds meer merken we dat mensen de cultuur zo enorm missen’, vertelt directeur Guus Sluiter. ‘Er is behoefte aan introspectie en reflectie en daarom bedacht Roos het project HUID. Een poëtisch werk dat troost kan geven in deze lastige tijd. Het wordt geplaatst in onze tuin waardoor het tentoonstellingsoppervlak tijdelijk wordt vergroot. We zijn superblij dat we dit dankzij een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds voor elkaar kunnen krijgen.’

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij hebben de handen ineen geslagen met het nieuw opgerichte – en tijdelijke – Kickstart Cultuurfonds. Daarmee geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving.