Home Overzicht Vakantietip: de Hortus

Vakantietip: de Hortus

0

Een vakantie in verre landen zit er dit jaar voor veel mensen niet in. Geen paniek, de Hortus is het perfecte vakantie-uitje. In de zomer kun je langer genieten van de groene oase in de stad. De tuin is elke donderdag en vrijdag geopend tot 21.00 uur. De Hortus is een goed bewaard geheim, maar te mooi om niet te delen.

De Oranjerie en het bijbehorende terras – het mooiste van Amsterdam – is ‘s avonds open. Je kunt er nu ook een hapje eten. Als het terras vol is, kun je een borrelmandje kopen om op en mooi plekje in de tuin van te genieten. In juli en augustus zijn er allerlei activiteiten in de Hortus: concerten, colleges, safari’s, yoga en workshops. Een overzicht.

Onder de titel Jazz in de Plantage kun je elke zondag tussen 16.30 en 18.30 uur genieten van live jazzmuziek. Dit concert wordt georganiseerd met de Hermitage en het Conservatorium van Amsterdam.

Elke vrijdag is er een rondleiding of workshop, aanvang 19.30 uur.

10 juli: een zomerrondleiding met als thema kamerplanten in het wild
24 juli: een tuincollege over Groene daken, een rooftop revolution in de stad
31 juli: een workshop botanisch tekenen
7 en 28 augustus: een biodiversiteitssafari: op zoek naar wat er leeft in de stad
14 augustus: een tuincollege met als titel: mens en natuur in contact
21 augustus: een workshop Houseplant basics door PlantMom

Elke donderdag in juli om 20.00 uur: Yoga in de Palmenkas

Elke donderdag in augustus, om 19.00 en 20.00 uur: Klassiek in de kas

Op 6 augustus: Liesbeth Vreeburg (harp)
Zij combineert haar eigen werk met het spelen van achttiende, negentiende en twintigste eeuwse harpmuziek. Ze houdt ervan op de grens te werken, waar beeld, klank en woord in elkaar overvloeien.

Op 13 augustus: Panne Dua (handpan)
Een handpan is het instrument van de 21e eeuw. Het bestaat uit twee op elkaar gelijmde stalen schalen. Volgens het duo geeft het een zacht, zuiver en krachtig geluid. Panne Dua bestaat uit Deniz Kavafoglu en Joris Cohen.

Op 20 augustus: Annelie (piano)
Annelie speelt bij Eefje Visser en Jacqueline Govaert. De intieme fluisterliedjes die ze als soloartiest maakt, zijn ideaal om bij weg te dromen. De melodieën nestelen zich makkelijk in je hoofd.

Op 27 augustus: Jacco Wynia (piano)
Hij maakt neoklassieke muziek die inspireert. Luchtig, maar ook ingetogen en kwetsbaar, aldus een recensie.

Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een starttijd van bezoek te reserveren. Binnen deze 30 minuten kun je de tuin betreden, daarna mag je in de Hortus blijven zolang je wilt.

Kijk voor tickets en meer informatie op dehortus.nl