Home Overzicht Vakantietip: Het Scheepvaartmuseum

Vakantietip: Het Scheepvaartmuseum

0

Het Scheepvaartmuseum is een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin. Tussen 4 juli en 16 augustus laat de reisleider je dromen over verre werelden en vertelt hij de mooiste verhalen over bijzondere objecten uit de collectie. Neem een duik in de rariteitenzee en bewonder de mooiste tropische zeewezens of kom in beweging met aquarobics op het droge. Er is van alles te beleven. Zo hoef je niet ver weg om toch het vakantiegevoel te ervaren.

Ontmoet de zomervakantie-reisleider (alle leeftijden)
Een vakantie zonder reisleider is als een zwembad zonder water. Gelukkig zijn de museumgidsen ideale reisleiders. Ze vertellen alles wat je maar wilt weten over de tentoonstellingen en de verre bestemmingen. Bezoek de reisleider op zijn eigen 1,5 meter eilandje op het Open Plein en vraag maar raak. Zijn trolley zit vol met mooie verhalen. Je herkent de reisleider natuurlijk aan zijn vlaggetje.
Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, van 11.00-16.00 uur op inloop.

Kwallen in de rariteitenzee (alle leeftijden)
Vind je kwallen een beetje eng, maar tegelijkertijd heel mooi? ‘Zwem’ in de rariteitenzee op het Open Plein tussen deze mysterieuze zeewezens zonder nat te worden of je zorgen te maken dat je geprikt wordt. Maar doe het wel snel, want je beland zo tussen (k)wal en schip. En geen zorgen, ze zijn natuurlijk niet echt!
Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, de gehele dag op eigen gelegenheid.

Teken De grootste vakantie-ansichtkaart ooit! (3+)
Het is zomervakantie en daar hoort natuurlijk een ansichtkaart versturen bij. Hoe ziet jouw fijnste vakantie eruit? Wat zie je allemaal? Teken met je familie veilig mee aan je eigen tekentafel, zo werken we de hele zomer samen aan een expositie.
Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, van 11.30-16.00 uur op inloop (beperkte capaciteit).

Aquarobics op het droge (alle leeftijden)
Watertrappelen zonder water, duiken zonder duikplank, zwemmen op het droge en dat alles op 1,5 meter afstand in de buitenlucht. Het klinkt misschien raar, maar de reisleider laat je meemaken hoe dit kan. Maak de dag extra sportief met aquarobics in de buitenlucht op de grote museumsteiger. Doe je mee?
Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus om 13.30 en 15.00 uur, duur ca. 15 minuten, op inloop (beperkte capaciteit en alleen bij mooi weer)

Kijk & doe waaier (alle leeftijden)
Elk gezin krijgt bij binnenkomst in het museum een activiteitenwaaier. Elke kaartje in de waaier heeft een opdracht om samen met je ouders, broertje, zusje, opa of oma uit te voeren. Zo word je op een verrassende manier meegenomen op reis door verschillende tentoonstellingen en bestemmingen in het museum. Er zit ook een leuke prijsvraag in, dus wie weet win jij wel een coole prijs voor je thuisvakantie!
Dagelijks van 11 juli t/m 16 augustus, individueel te doen met je familie gedurende openingstijden. Een per gezin, gratis met geldig museumentreebewijs.  

Elke week iets nieuws voor thuis (alle leeftijden)
Wil je de hele zomervakantie ook thuis verder genieten en meedoen met leuke activiteiten van Het Scheepvaartmuseum? Dat kan! Elke week zet het museum een leuke nieuwe vlog of thuis-activiteit online. Houd daarom hetscheepvaartmuseum.nl/online-museum in de gaten.

Meer te doen
Er zijn nog veel meer activiteiten. Volg de junior audiotour, ga aan boord van het VOC-schip Amsterdam, bezoek samen de familietentoonstelling Het verhaal van de walvis of droom weg bij oude kaarten en de mooiste souvenirs in de tentoonstelling Cartografie & Curiosa.

Samen veilig uit
Belangrijk is dat je voorafgaand aan je bezoek online een ticket en starttijd boekt. Met dit ticket kun je ook deelnemen aan alle activiteiten in het museum. Daarnaast zorgen we ervoor dat je goed afstand kan houden, zodat je veilig door het museum kunt wandelen. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen zoals desinfectiepunten en maken we contactpunten extra vaak schoon. Verder zorgen we voor voldoende en heldere informatie. Zo kun je alle informatie over maatregelen op onze website of op borden in het museum vinden.

Kijk voor meer informatie op hetscheepvaartmuseum.nl/zomervakantie