Home Dwars nieuws Operatie ZorgHART: In Oost staan we voor elkaar klaar

Operatie ZorgHART: In Oost staan we voor elkaar klaar

0

‘We gaan de mensen een gezicht geven, we gaan laten zien welke eer deze mensen toekomt. We laten in de stad zien waartoe we in Oost in staat zijn.’ Zo gaf stadsdeelbestuurder Maarten Poorter op 4 juni voor de deur van het stadsdeelkantoor het startsein voor Operatie ZorgHART. Die begon met een pop-up tour door de wijk. Met artiesten op een mini podium, hapjes en een fijne sfeer ging Operatie ZorgHART in juni op zoek naar ZorgHARTen: mensen die zorgen voor een ander, maar van wie we die belangrijke rol niet altijd zien.

Wie is jouw ZorgHART?
Wie zou jij in het zonnetje willen zetten? Die lieve buur die nu boodschappen voor je haalt, die vriendin die er altijd voor je is? Die fijne schoonzoon die voor je kookt, of die oudere meneer die al jaren liefdevol voor zijn partner zorgt? Wie is jouw ZorgHART? De corona-crisis maakt zichtbaar wat er al lang was: in Amsterdam Oost kijken we naar elkaar om. Soms een tijdje, soms jaren achtereen. Van jong tot oud, dat doen we gewoon. Niemand blijft achter. We trekken aan de bel als het niet goed gaat. Zorg begint in je naaste omgeving. Alle ZorgHARTEN samen zijn een onmisbare zorgkracht in Oost. Met Operatie ZorgHART willen we die vaak ongeziene maar cruciale krachten samen zichtbaar maken.

Reizende foto-expositie in het najaar
Operatie ZorgHART verzamelt quotes, verhalen en foto’s van, zoveel mogelijk ZorgHARTEN in Oost en maakt daarvan een expositie. Deze tentoonstelling toert in het najaar door Amsterdam Oost, met gezellige en informatieve bijeenkomsten. Zo zet Operatie ZorgHART alle ZorgHARTEN en de zorgkracht van Oost in de schijnwerpers, en bespreekt ook de dilemma’s van de informele zorg.

Meld je ZorgHART aan Welk ZorgHART wil jij op deze expo zien? En heb je een bijzonder verhaal over jouw ZorgHART? Maak in één zin duidelijk waarom hij/zij jouw ZorgHART is. En stuur een foto mee van jouw ZorgHART! De mooiste verhalen leggen we vast in speciale fotoportretten gemaakt door professionele fotografen. Aanmelden kan tot 12 juli via de website www.operatiezorghart.nl of via postkaarten die door Oost worden verspreid. Kijk voor meer informatie op Facebook: OperatieZorghart.

Over de initiatiefnemers
Operatie ZorgHART is een initiatief van het Platform Informele Zorg Amsterdam Oost, een samenwerkingsverband van formele en informele organisaties die zich inzetten voor de buurt en haar bewoners, in samenwerking met kunstenaarscollectief Moving Arts Project, dat vanuit hun atelier in Amsterdam Oost met kunst en cultuur werkt aan verbinding en verbeelding vanuit het hart van de wijk.

Platform Informele Zorg Oost bestaat uit Buurthulp Oost, Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied, Burennetwerk, Humanitas, Dynamo, Civic, Markant, HvA BOOT, Assadaaka Community, Stichting Prisma, Alliantie Wijkzorg Oost, De Regenboog Groep, ViiA. # Voor meer informatie over het Platform Informele Zorg Oost kijk op www.platforminformelezorgoost.nl