Home Overzicht Vakantietip: Het zomerplein van het Plein Theater

Vakantietip: Het zomerplein van het Plein Theater

0

De zomer vieren met de kinderen in je eigen Oost? Deze zomervakantie kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op het Sajetplein bij het Plein Theater zelf een nieuwe wereld bouwen. Terwijl de kinderen bouwen met bamboe, slingers maken voor in de bomen, hoofddeksels maken van melkpakken en kunstwerken in elkaar boksen is het voor de ouders goed toeven op het zomers terras of in het Eetlokaal van het theater.

Tot en met 14 augustus kunnen kinderen elke vrijdag tussen 14.00 en 18.00 voor een tientje zo lang ze dat willen meedoen met activiteiten. Stadspassers met een groene stip betalen 2,50 euro. De workshops zijn doorlopend. Ook kun je je aanmelden voor de hele reeks van zes workshops. Door beperkt aantal plekken is inschrijving verplicht. Stuur een mailtje naar [email protected]. |  Check www.plein-theater.nl/jeugd

Programmeurs van Zomerplein zijn Karin Arts en Richard Neef van Restvorm, die interactieve objecten, recyclekunst en belevingstheater maken. Zij werken samen met professionele kunstenaars die aan een nieuwe wereld, als CHONK en Studio Saar werken.

Every Funny Friday | Building Bamboo in Asia

Elke vrijdag is er een freestyle bamboe bouw workshop. Bamboestieken is een kunstvorm van Bamboe. Met bamboe en elastiek kun je verbindingen en constructies maken. Je ontdekt vanzelf of het stevig is of niet. Die constructies kun je ook weer aan elkaar vastmaken en zo bouw je steeds verder en groter.

Vrijdag 10 juli | Picado in Mexico America
Fiesta!

Slinger over het plein met deze mexicaanse slingerinstallatie. DIY was nog nooit zo gezellig. Je maakt zelf de aankleding van je eigen feest. Het is een interactieve workshop waarbij de kinderen samen een grote lange Mexicaanse slinger maken. Iedereen kan hier zijn eigen fantasie en ideeën op los laten door met een schaar en mooie gekleurde stoffen aan de slag te gaan. De kunstwerken die ontstaan worden meteen aan de lange slinger genaaid en in de bomen gehesen. Zo draagt je eigen creatie meteen bij aan de nieuwe wereld. De slinger zal de hele tijd blijven hangen en het symbool zijn van onze nieuwe wereld.

Vrijdag 17 juli | Old style Europe
Krijt!

Bij Krijt! worden bezoekers als visite een huiskamer binnengeleid die een sfeer ademt van ‘zwart/wit-televisie’-tijden. De visite wordt daar door onze Krijt-suppoost uitgenodigd om met krijtjes de dan nog zwarte meubels te kleuren, terwijl zij begeleid worden door muziek uit vroegere tijden. Alles kan bekrijt worden: Tot en met de suppoost!
Krijt! bestaat uit een totaal zwart geschilderd decor met stoelen, tafel, schemerlamp en een grote muur. In al het zwart kom je soms een rode verrassing tegen. Wat hoor of zie je daar? In het decor kunnen ook zomaar prachtige zeepbellen verschijnen.

Vrijdag 24 juli | Recycling in Africa
Tetra-Town

Tetra-Town is een kleurrijk straat-atelier van gerecyclede melk-, vla- en vruchtensap-verpakkingen. Stoelen, krukjes, lampen, kussens en ook de parasol is gemaakt van lege pakken. Restvorm maakt in Tetra-Town een ultieme combinatie van mode, theater en recycling. Een ouderwetse platenspeler speelt een zacht countrymuziekje op het Tetra-Terras. Mensen genieten van de zon of zoeken de schaduw onder de parasol in een van onze Tetra strandstoelen.

Vrijdag 31 juli | From the plastic soup in Oceania
Boks je kunst!

Elk boksjekunst zit vol unieke (rest)materialen die met zorg en plezier verzameld zijn. Kinderen maken hier kennis mee en worden onbewust gestimuleerd om ook eens rond te kijken in hun eigen wereld. ‘Wat gooi ik eigenlijk allemaal weg, wat ik nog gebruiken kan?’ Ze maken een uniek kunstwerk met een persoonlijk verhaal.’Kunsteducatie voor kinderen in een unieke boks!’ Boks je kunst is kunst-educatief project opgericht door Saar van Gerwen en Ellen Janssen.

Vrijdag 7 augustus t/m 14 augustus | Bestemming onbekend

Soms ga je op reis zonder dat je weet waarnaar toe. Je gaat gewoon op pad en ziet wel waar je terecht komt. Dat is eigenlijk het spannendst. Er gebeurt dan bijna altijd wel iets bijzonders. Soms kom je in een ver land soms blijkt dichtbij juist heel spannend. Op deze dagen weten wij ook nog niet waar de reis naar toe gaat of welk werelddeel centraal staat op het plein. Er gebeurt altijd iets.

Ook goed om te weten: Eetlokaal Plein Theater is een ontmoetingsplek op het Sajetplein in Oost met een zomers en kindvriendelijk terras naast het theater. Met heerlijke Latijns-Amerikaanse en Colombiaanse specialiteiten. Tot en met 31 juli kunnen volwassenen de theatrale installatie Swart Gat/ Gouden Eeuw (Dunguu olo – katibo-ten) bezoeken. Goed te combineren met Zomerplein!