Home Kunst Vakantietip: Op de fiets en kunst kijken

Vakantietip: Op de fiets en kunst kijken

0

Corona, musea en galeries sloten hun deuren, tentoonstellingen werden geannuleerd. Kunstenaars trokken zich terug in hun atelier. Online aanwezigheid werd de oplossing. Maar kunstenaars willen de ervaring met kunst ook in de echte wereld bieden. Vijftien kunstenaars die wonen of werken in Oost, maakten speciaal voor de gelegenheid originele kunstwerken op A1 posters. Ze zijn te zien in de etalages van winkels en bedrijven in de buurt. Stap op de fiets en ‘Ride to Art’.

Het idee van Ride to Art is van de Franse kunstenares Fleur Spolidor. Zij onderzocht oplossingen om het werk van een groep kunstenaars op een veilige manier te presenteren in deze onvoorspelbare tijd. ‘Vanwege de pandemie sloten musea en galeries hun deuren. Kunstenaars kwamen alleen in hun atelier terecht. Gevolg daarvan is dat de presentatie van hun werk is  verplaatst naar het internet, maar dat kan niet de enige oplossing zijn. Kunstenaars willen de hun werk vooral in de echte wereld presenteren. Nu musea weer langzaam open gaan, zullen die niet meteen op volle toeren draaien. Met Ride to Art bieden een gratis openluchttentoonstelling voor de mensen die in Oost wonen, werken of Oost bezoeken. Natuurlijk met respect voor de 1,5 mete regel.’

Ride to Art   Tot en met 31 augustus op veel plaatsen in Oost. Klik op ridetoart.nl, kijk op de kaart, stap op de fiets en ontdek.