Home Overzicht Van blinde muur naar blikvanger voor de Sarphatibuurt

Van blinde muur naar blikvanger voor de Sarphatibuurt

0

Op de zijgevel van het pand aan de Sarphatistraat 163 werkt graffitikunstenaar Tim Rodermans aan ‘Urban Jungle’. Dat is een enorme muurschildering met een jongen die uitkijkt naar zijn toekomst. Het werk transformeert de saaie blinde muur naar een optimistische blikvanger voor bewoners en voorbijgangers. Het is een bijdrage van woonstichting Lieven de Key aan de leefbaarheid van de buurt Een muurschildering is een van de mogelijkheden om bij te dragen aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van een buurt.

De panden aan de Sarphatistraat met de nummers van 163 tot 213 horen bij elkaar. Ze zijn in 1908 gebouwd en ontworpen door architect H.P. Berlage. Sinds 2005 zijn ze een gemeentelijk monument. Op de plek van de muurschildering stond een hoekpand, maar dit is jaren geleden gesloopt. Nu is hier de doorgang van de Sarphatistraat naar de Roeterseiland Campus van de Universiteit van Amsterdam.

Tim Rodermans (43) is al sinds zijn jeugd bezig met graffiti en kunst. Eerst als kwajongen en daarna als professioneel kunstenaar. Met veel plezier gebruikt hij spuitbussen, kwasten en rollers om zijn creativiteit te uiten. ‘Ik heb een enorme ‘drive’ om nieuwe dingen te ontdekken en mijzelf te verbeteren. Graffiti is een belangrijk onderdeel van mijn leven en dat zal altijd zo blijven. De grootte van de projecten is blijven groeien waardoor mijn ervaring met grote projecten en oppervlaktes enorm is toegenomen.’

Tim Rodermans nodigt buurtbewoners uit om op 27 juni tussen 16.30 en 17.30 uur een ijsje eten te komen eten en samen het eindresultaat te bekijken.