Met een treintje door de koele Piet Heintunnel, het was een ware beleving op de warme Dag van de Bouw. In de tunnel waar alweer een jaar lang geen auto’s rijden, vertelden projectmedewerkers met veel enthousiasme over de renovatie van de tunnel en de ingrijpende werkzaamheden die er plaatsvinden.

Foto’s Dennis Sewberath

Op de Dag van de Bouw hielden bouwprojecten in het hele land open huis. De tunnel tussen het centrum en het Zeeburgereiland was er een van. In een van de tunnelbuizen kon je op een informatiemarkt veel te weten komen over de renovatie, de (brand)veiligheid en de werkprocessen rondom de tunnel. Voor een jonger publiek was een speurtocht uitgezet en kinderen konden zich uitleven op een skelterparcours.

Een tochtje met een treinritje door de tunnel maakte een bezoek een ware beleving. Mede dankzij de twee ‘ tunnelvisionairs’ die wachtende bezoekers met veel hilariteit entertainden. De tour door de tunnel eindigde via de ‘vluchtbuis’, een plek waar
je als automobilist in een andere situatie liever niet komt. Volgens planning is de tunnel op 2 december weer open voor het verkeer.