Home Overzicht Veel te beleven in het Tropen museum tijdens de kerstvakantie

Veel te beleven in het Tropen museum tijdens de kerstvakantie

0

In de kerstvakantie is er genoeg te doen in het Tropenmuseum. Bezoek Sabi Suriname in Tropenmuseum Junior. Kom luisteren naar een verhaal van Anansi de Spin voorgelezen door auteur Iven Cudogham, maak een tropische paradijsvogel met dessinontwerper Hedwig van Onna en pak de laatste kans om de tentoonstelling What a Genderful World te bezoeken. In het Tropenmuseum is er alle ruimte om op een veilige manier met een open blik de wereld van toen én nu te leren kennen. 

What a Genderful World

Heb jij de tentoonstelling What a Genderful World al gezien? In deze kerstvakantie is je laatste kans, want tot en met 3 januari staat deze tentoonstelling nog in het Tropenmuseum. Gender blijft een hot topic, maar wist je ook dat wat we als mannelijk of vrouwelijk zien, grotendeels cultureel bepaald is? Duik in de wereld van gender en ontdek hoe gender wereldwijd geuit en beleefd wordt. Wil je daarna je vrienden en familie in hapklare (koek)brokjes laten zien wat gender is? Je krijgt een ansichtkaart mee met het recept voor een genderbreadkoekje!

Maak je eigen paradijsvogel

Ken je de toekan, de bokraaf of de oranje rotshaan? Zin om een paradijsvogel te maken? Ga aan de slag met dessinontwerper en kunstenaar Hedwig van Onna. Hedwig leert kinderen over de Marronkunst en gaat met de kinderen naar Suriname en het tropische regenwoud. Ze laat in de workshop voorbeelden zien van schilderijen en textielpatronen waarin elementen uit de natuur zijn verwerkt. De kinderen gaan met deze inspiratie aan de slag en maken een eigen ontwerp voor een tropische paradijsvogel met traditionele Marron stof, (kunst)veren, kralen, lint, vilt, karton, papier, accessoires en recyclebare materialen. De workshop is in samenwerking met De Rode Loper op School.

Maak je eigen lantaarn

In deze donkere en koude wintermaanden vieren mensen wereldwijd lichtjesfeesten. Leer meer over de verschillende lichtjesfeesten Chanoeka, Loy Krathong, Kerstmis en Divali en maak je eigen Feest! Wereldwijd lantaarn!

Iven Cudogham leest voor

Iven Cudogham leest voor uit Anansi de spin Sterker dan Olifant
Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten. Ben je ook benieuwd hoe Anansi dat doet? Schuif aan en luister mee!

Beleef Sabi Suriname

Op verdieping min 7 in het Surinamedepot van het Tropenmuseum is er een bijzondere, onbekende wereld. Kom naar Sabi Suriname en bekijk het zelf.

Foto Mario Patiño Sanchez (Model Lukas Avendaño, Muxhe).

Check www.tropenmuseum.nl