Home Overzicht Veel zwemplekken in Oost, maar niet allemaal officieel

Veel zwemplekken in Oost, maar niet allemaal officieel

0

Met het hele warme weer zoek je verkoeling in zwemwater in de buurt. Twee van de zes officiële zwemplekken in Amsterdam vind je in Oost: het strand van IJburg en het strand in het Diemerpark, ook op IJburg. Je kunt er ook voor kiezen om naar het Flevoparkbad of het overdekte Sportfondsenbad te gaan. Voor peuters is het poedelbadje in het Oosterpark of de waterspeeltuin op Jeugdland een optie. Maar er zijn meer mogelijkheden in oost om te zwemmen, al zijn die niet officieel.

De gemeente controleert het water van de zes officiële zwemplekken. Oost is daarbij rijk bedeeld, zeker als je weet dat de gemeente het strand van IJburg en het Diemerpark goedkeurt, maar niet de officiële zwemplekken bij de Sloterplas en de Gaasperplas. Daar is de waterkwaliteit erg slecht en heeft de gemeente een negatief zwemadvies gegeven. Bliijven over strand de Hoge Dijk en de Nieuwe Meer.

Maar geen nood. In Oost zijn er best veel plekken waar je het water in kunt, al zijn ze niet officieel. De gemeente gedoogt het zwemmen op die plekken, maar kan een goede kwaliteit van het water en de veiligheid niet beloven. Het is dit jaar ongetwijfeld weer druk bij Park Somerlust langs de Amstel, het Entrepotdok bij Artis, de twee steigers op de Borneokade, het zwemwater bij het Marineterrein en het mooie grasveld bij de Bogortuin. Om te kijken of de waterkwaliteit van de plek waar je wil zwemmen goed is, kun je kijken op zwemwater.nl.