Home Overzicht Veiligheid en Diversiteit onderwerp op Alle Kleuren Oost Terras

Veiligheid en Diversiteit onderwerp op Alle Kleuren Oost Terras

0

Tijdens het Alle Kleuren Oost Terras met als thema ‘Veiligheid en diversiteit’ gaan we samen met de hulpdiensten uit Amsterdam Oost in gesprek over dit onderwerp op niets minder dan de locatie van het politiebureau aan de Linnaeusstraat.

We kennen ze allemaal, onze veiligheidsdiensten. Dag en nacht staan ze klaar om ons te helpen en zorgen ze voor onze veiligheid. Vlam in de pan? De brandweer komt er aan. Een inbraak gezien? De politie zoekt het uit. Iemand onwel geworden? De ambulance biedt de juiste zorg. Maar wat doen al deze diensten op een breder vlak van veiligheid binnen hun organisatie? Hoe zetten zij in op brede diversiteit en hoe zien zij de waarde daarvan? Hoe zorgen zij er voor dat zij een LHBTI vriendelijke omgeving zijn? Hoe weerspiegelt de keuze voor diversiteit binnen de veiligheidsdiensten in veiligheid en herkenning voor en door de buurt?

Karim & Edwin, beiden onder meer betrokken bij ‘Roze in Blauw’ van de politie, en Roy & Zouhair, beiden actief binnen het diversiteitsbeleid van de brandweer vormen een panel om actief mee in gesprek te gaan tijdens een wederzijdse Q&A: De bezoekers en moderator kunnen vragen aan de panelleden stellen, maar ook de panelleden kunnen vragen aan de bezoekers stellen.

Kazerne Victor verzorgt na afloop van de Q&A een interactieve presentatie over brandveilig leven. Na de presentatie heb je gelijk de gelegenheid om een woningbezoek in te laten plannen om te laten controleren hoe brandveilig jouw huis is. Ook is er gelegenheid tot het verkrijgen van diverse informatie.

Programma op 29 november

  • 17:45 uur – 18:30 uur Inloop met hapje en drankje door cateraar Lyan
  • 18:30 uur – 19:15 uur Interactieve Q&A met de veiligheidsdiensten
  • 19:15 uur – 19:30 uur Interactieve presentatie brandveiligheid
  • 19:30 uur – … uur Nakletsen, ontmoeten en netwerken

Aanmelden mag door een mail te sturen naar [email protected], maar is niet nodig. Ook zonder aanmelding ben je van harte welkom!

De Alle Kleuren Oost Terrassen zijn een eigen versie op de vrijdagmiddagborrels uit het zakenleven en geven de gelegenheid tot ontmoeting tussen buurtbewoners en buurtprofessionals aan de hand van maatschappelijk belangrijke thema’s. Elk terras kent een ander thema, een andere locatie ergens in Amsterdam Oost en diverse betrokken (buurt)organisaties waarmee wordt samengewerkt om het terras vorm te geven.