Home Kunst Verbouwing Holocaust Museum kan starten na gift BankGiro Loterij

Verbouwing Holocaust Museum kan starten na gift BankGiro Loterij

0

Het Nationaal Holocaust Museum, dat gevestigd zal worden in de Hollandsche Schouwburg en de voormalige Hervormde Kweekschool in Amsterdam, heeft tijdens het Goed Geld Gala in Naturalis in Leiden van de leden van de BankGiro Loterij een bijdrage ontvangen van € 1.500.000.

In januari van dit jaar ontving het museum al een miljoenenbijdrage van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoewel de fondsenwerving voor het ophalen van de benodigde 27 miljoen euro nog loopt, kan door deze bijdragen het startsein voor verbouwing van beide gebouwen gegeven worden. Het tijdelijke museum, dat inmiddels is gesloten, zal naar verwachting in het najaar van 2022 weer – volledig gerenoveerd en ingericht – worden geopend.

Met de genereuze bijdrage BankGiro Loterij kan het museum onder meer de herinrichting van het schoolplein van de voormalige Hervormde Kweekschool en de inrichting van een modern auditorium verwezenlijken. Het museum wil met tentoonstellingen en educatieve programma’s betrouwbare kennis, verdieping en inspiratie bieden aan een breed nationaal en internationaal publiek.

Algemeen directeur Emile Schrijver: ‘Wij zijn de leden van de BankGiro Loterij ongelofelijk dankbaar. Deze geweldige toekenning sterkt ons in onze overtuiging dat een museum gewijd aan de Holocaust in deze tijd onontbeerlijk is. Mede dankzij deze meer dan substantiële steun kunnen we al onze maatschappelijke en educatieve ambities waarmaken en grote groepen lerenden en andere geïnteresseerden na laten denken over de gevolgen van antisemitisme, racisme, uitsluiting en onverdraagzaamheid. Dat we dat kunnen doen op deze historische locatie is voor onze toekomstige bezoekers en voor ons een enorme meerwaarde.’