Home Overzicht Vergeten bord

Vergeten bord

0

Op de Plantage Kerklaan staat een vergeten bord. Tegenover de Artis. Een geel bord met zwarte letters. Gemaakt van ouderwets degelijk materiaal. Op het bord de mededeling dat de straat zal worden afgesloten in de middag en avond van dinsdag 8 september.

Dit jaar is 8 september op een woensdag. Dat bord staat er dus al een half jaar nutteloos te zijn. Het bord heeft zinloos  de herfst en de winter doorstaan en ziet er  blakend uit. Het is geplaatst voor de jaarlijkse dag dat zieke kinderen uit heel het land met gillende sirenes worden aangevoerd om een paar uur in deze dierentuin te verblijven en zo kortstondig de ellende waar ze in zitten kunnen vergeten.

Ik ben wel eens wezen kijken, op uitnodiging van de toenmalige directeur Frankenhuis, en wat ik zag heeft me diep geraakt. Kinderleed. Kale kinderen, rolstoelen, infusen, gips, Ouders tussen hoop en vrees, Afschuwelijk, als ik de beelden oproep moet ik bijkans wenen. Iedere keer als ik het vergeten bord passeer moet ik er even aan denken.

Wellicht komt het door  chaos bij de gemeente dat ze vergeten hebben het bord te verwijderen. Of hebben ze het bewust laten staan om ons te herinneren aan het kinderleed dat ziekte teweeg brengt. Als monument.

Ik vraag me af hoe lang het vergeten bord blijft staan. Straks komt er nog een buurtcomité dat gaat strijden voor behoud. Afwachten maar.

Het is maar dat u het weet.