Home Overzicht Vernieuwen asfalt op buitenring A10 Noord leidt tot flinke vertraging

Vernieuwen asfalt op buitenring A10 Noord leidt tot flinke vertraging

0

Er komt nieuw asfalt op de buitenring van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel. Van vrijdag 31 juli tot maandag 10 augustus is de weg tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel afgesloten, ook alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West. Je moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan een uur. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open.

Groot onderhoud A10 Noord: buitenring afgesloten van 31 juli tot 10 augustus

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren heeft Boskalis al nieuw asfalt aangelegd op de binnenring van de A10 Noord. Deze zomer volgt het groot onderhoud aan de buitenring, richting Zaanstad en Coentunnel. Boskalis vernieuwt het asfalt en vervangt voegen bij bruggen en viaducten. De werkzaamheden gaan zeven dagen per week dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten.

Afsluitingsperiode en omleidingsroutes

Van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur is de buitenring van de A10 Noord, richting Zaanstad en Coentunnel, volledig afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118) op de buitenring zijn afgesloten. De A10 Noord binnenring – richting Utrecht en Amersfoort – blijft open voor verkeer.

Het verkeer wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden:

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort)
  • Verkeer naar en vanuit Amsterdam Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op-en afritten op de A10 Noord binnenring.
  • Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2).

Voor meer informatie kun je bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).