Home Overzicht Versterken dijk zuidzijde Zeeburgereiland vertraagd

Versterken dijk zuidzijde Zeeburgereiland vertraagd

0

Het versteken van de dijk aan de zuidzijde van het Zeeburgereiland is vertraagd door onverwachte zetting van de grond en de noodzakelijke verlegging van kabels en leidingen. Na aanvullend onderzoek zijn de werkzaamheden weer in volle gang. De komende tijd wordt gewerkt aan de aanleg van de nieuwe ligplaatsen van de woonboten. In de omgeving zijn er verschillende omleidingen.

Om het Zeeburgereiland te beschermen tegen het water van het IJmeer wordt de dijk aan de zuidzijde van Zeeburgereiland versterkt tot een primaire waterkering. Het gaat om de dijk vanaf de afrit A10, tussen de nieuw te bouwen jachthaven Nautix en de dijkwoning bij het Amsterdam-Rijnkanaal.

Inmiddels is de oever opgeschoond en is er zand aangebracht zodat de ondergrond kan zetten. Daarna worden de kabels en leidingen in de ondergrond verlegd en krijgt de dijk zijn definitieve vorm. De woonboten zijn in april 2020 al verplaatst naar tijdelijke ligplaatsen op de Oostpunt, schuin tegenover Steigereiland op IJburg. Als de grond is gezet, wordt e de dijk definitief ingericht. Op de dijk komt een rijweg met een apart fietspad en onderaan de dijk komt een wandelpad. De woonboten krijgen nieuwe ligplaatsen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2022 klaar. De weg gaat eind 2022 weer open.