Home Overzicht Verwarring over verkeersborden op Oostpoort

Verwarring over verkeersborden op Oostpoort

0

In en om het winkelcentrum van Oostpoort zijn borden die aangeven dat het om een voetgangerszone gaat. Dat is duidelijk. De mededeling ‘snorfietsen niet toegestaan’  zorgen daarentegen voor onduidelijkheid. Hieronder staat hoe het werkelijk zit.

Nadat een fietser afgelopen vrijdag werd gewaarschuwd door handhavers ontstond op Facebook een discussie. Voor de een was het klip en klaar, een bord dat een voetgangerszone aangeeft is verboden voor fietsers. Een mededeling over snorfietsen doet er niet toe.  Anderen vinden dat de mededeling ‘snorfietsen niet toegestaan’ juist insinueert dat fietsen wel mag.

Na een lange ja-nee-discussie nam iemand op die plek poolshoogte en wat blijkt, er zijn twee borden met verschillende boodschappen. De een staat fietsen, maar snorfietsen niet toe en de ander verbiedt alleen snorfietsen en meldt de laad- en lostijden. Betekent dit dat fietsen alleen op laad- en losuren is toegestaan? Wie zal het zeggen, aan de gemeente in elk geval de taak voor duidelijkheid te zorgen.