Home Kunst Vijf jonge kunstenaars vertellen ‘A new story’ in in Sissi’s Expo Resto

Vijf jonge kunstenaars vertellen ‘A new story’ in in Sissi’s Expo Resto

0

We bevinden ons in een bewegelijke tijd waarin vaste instituten en sociale normen en waarden steeds meer onder een lens worden gelegd. De wereld is toe aan vernieuwing. In de tentoonstelling ‘A New Story’ zullen vijf jonge kunstenaars een interpretatie geven van wat een nieuw verhaal betekent. Moderator Safiya Juliana gaat op 17 juni in Sissi’s Expo Resto in gesprek met de kunstenaars.

De vijf kunstenaars van rond de 25 jaar zijn aangesloten bij Kunst Voor Ons. Dat is een kunstplatform voor het verhuren en verkopen van kunst van jonge artists. Op deze manier proberen ze jonge mensen een kickstart te geven bij het verkopen van kunst, maar ook de aanschaf van kunst voor jonge mensen laagdrempeliger te maken.

Sissi’s Expo. Resto zit op de hoek van de Weesperzijde en de mr. Treublaan. Dit voormalige schoolgebouw is tijdelijk veranderd een unieke horecazaak: Overdag koffie en streetfood en ’s avonds kun je er dansen tussen de kunst of in de kelder kijken naar een obscuur (punk)bandje. En tussen dit alles presenteren de kunstenaars zich op 17 juni.

Eyesatou Suso maakt kunst geïnspireerd, voornamelijk door zichzelf en haar interne struggles met identiteit en wat dat voor haar betekent. Waardoor ze haar eigen boundaries opzoekt en daardoor verder pusht. Dit doet ze met verschillende media, zoals olie pastel, acryl en sinds kort digitale kunstwerken die je bij deze tentoonstelling kan komen bekijken

Olivier (Olivier van Rees Vellinga) is al sinds kleins af aan aan het vormgeven en illustreren. Zowel recreatief als therapeutisch en sinds kort ook professioneel. Zijn werk typeert zich door middel van kleurrijke en gedetailleerde (grafische) visualisaties van relateerbare gedachtes en gevoelens, omringd door een randje cynisme. Naast dat hij in zijn vrijde tijd graag illustraties maakt is hij ook werkzaam als freelance concept/ graphic artist.

Yonah de Beer (INSI) is een jonge kunstenaar die zich bezighoudt met politieke gebeurtenissen en psychologische fenomenen van deze tijd. In zijn kunst wil hij de toeschouwer prikkelen om anders naar de wereld te kijken. Via abstract expressionistische expressie wil hij zo de wereld transformeren. De Beer zijn kunst is veelal emotioneel en is in zijn eigen woorden “filosofie gematerialiseerd”. In deze tentoonstelling zal hij zich bezig houden met wat het doek hem verteld over wat creativiteit inhoudt en wie hij zelf is als maker.

Soms is een nieuw begin zo simpel als een stap buiten het vertrouwden. Zo ook voor Jalien van den Tweel (Nooit of Nu), die twee jaar geleden besloot zich vol enthousiasme op het maken van kunst te storten. Met sterk variërende werken probeert Jalien orde te scheppen in de constante stroom aan gedachtes over de wereld om haar heen. Een wereld die met regelmaat voor frustraties en een gevoel van machteloosheid kan zorgen. In deze tentoonstelling doet Jalien een ode aan de kunst, en alle vormen die het kan aannemen.

Yassine Oumghar (YASSA) bindt zich niet aan een specifieke kunststroming. Oumghar creëert kunst door middel van 3D, animatie en grafisch design. Yassine werkt voornamelijk digitaal, dit geeft hem de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende programma’s. Deze blend van vaardigheden brengt unicum. De jonge kunstenaar ziet uitdaging als drijfveer voor creatie, dit biedt hem eindeloze ontwikkeling in optionele vaardigheden. Zijn werk is voornamelijk een reactie op de wereld en zijn omgeving wat uit emotie of eigen genoemde logica.

→ Kunst Voor Ons is een kunstplatform voor het verhuren en verkopen van kunst van jonge artiesten. Op deze manier proberen ze jonge mensen een kickstart te geven bij het verkopen van kunst, maar ook de aanschaf van kunst voor jonge mensen laagdrempeliger te maken.