Vijf nieuwe en langverwachte projecten in Amsterdam die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied zijn onderwerp van een reeks winterlezingen. Hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking? Voor de tiende keer op rij organiseert Arcam een reeks lezingen in de over uiteenlopende maar altijd actuele thema’s.

In vijf lezingen zijn vijf veelbesproken entreeprojecten in Amsterdam onderwerp van gesprek vanuit de lens van toegankelijkheid, ondergebracht in de thema’s wonen, openbare ruimte/OV, zorg, onderwijs en werken: Sluishuis, De Entree Amsterdam Centraal, Entreepark en Paviljoen Amsterdam UMC, Jakoba Mulderhuis en Booking.com Headquarters.

De ruimtelijke ontwerpers vertellen hoe het ontwerp tot stand is gekomen, wat het project bijzonder maakt en welke grootste hobbels zijn genomen in de totstandkoming ervan. Met ervaringsdeskundigen en experts ondervragen we hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met fysieke toegankelijkheid.

Zo organiseren we ontmoetingen, verzamelen we kennis en halen we input op voor ons 2023 jaarthema ‘Architectuur voor Iedereen’. Met ‘Architectuur voor iedereen’ wil Arcam bijdragen aan een architectuurdebat dat voor iedereen toegankelijk is. We richten ons specifiek op het vergroten van bewustzijn en interesse in de bouw- en ontwerpwereld.

Programma

Tickets en info

Alle Winterlezingen vinden plaats op dinsdagavond in het bijzondere, nieuwe en toegankelijke hoofdkwartier van Lieven de Key, ontworpen door Studioninedots en Delva, aan de Hoogte Kadijk 179-189 | Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur. | Tickets per lezing € 15,00 | Na aanvang van de lezing is het niet meer mogelijk om de zaal in te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of [email protected]