Home Overzicht Vijftien lichtinstallaties tijdens Parklicht in Oosterpark

Vijftien lichtinstallaties tijdens Parklicht in Oosterpark

0

Voor het derde jaar op rij is in het Oosterpark Parklicht te zien. Het is een tentoonstelling van vijftien lichtinstallaties, lichtsculpturen en lichtprojecties. De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in het groen, in het water en in of op gebouwen. Te zien van 13 tot en met 17 november.

Met een plattegrond in de hand wandel je van het ene kunstwerk naar het andere. Parklicht is een ‘ontdekkingstocht’: een deel van de kunstwerken is enigszins verborgen; sommigen staan opgesteld op locaties waar normaliter geen publiek komt.

Parklicht 2019 is het laatste deel van een ’trilogie’ waarin alleen kunstwerken worden getoond die non-figuratief en non-narratief zijn, en gebaseerd op het gebruik van wit licht. De meesten daarvan zijn speciaal voor Parklicht gemaakt. Trefwoorden daarbij zijn eigenzinnig, abstract, geometrisch en verstild.

In het randprogramma tonen Eindejaarsleerlingen van het Metis Montessori Lyceum de resultaten van klassikaal uitgevoerde experimenten met licht en beweging. Het Rotterdam VHS Festival verzorgt een non stop-vertoning van korte, bijzondere, experimentele en/of simpelweg maffe kunstvideo’s. De stichting Polderlicht organiseert Parklicht.