Home Kunst Rooms of reflection opent deuren van Volkshotel

Rooms of reflection opent deuren van Volkshotel

0

Het Volkshotel geeft op 29 maart jonge kunstenaars alle ruimte voor de allereerste editie van Rooms of Reflection, een groepstentoonstelling die zich richt op stedelijke kunst en cultuur. Het is een expeditie door het hotel waarin de kunstenaars hun werk in een speciale setting presenteren. Waan je door het hotel en open deuren die normaal gesloten zijn. Plof neer op een bed of vind een comfortabel plekje in een badkuip en laat je verrassen…

Met het thema ‘Imagine a World Otherwise’ als rode draad, is er een multidisciplinair programma samengesteld met Volkshotel als podium. Op het dak gebruikt Linda Lugtenborg Klein Canvas om je mee te nemen op het avontuur van een minnares door de Amsterdamse straten. In de kelder sound bar Doka zetten de kunstenaars van Broedplaats VKG performances, installaties en muziek op. Verder transformeren hotelkamers voor één dag tot multidisciplinaire kunsthuizen. International Queer & Migrant Film Festival, Pisswife en Non Native Native bouwen de kamers om en vertonen daar kunst en films en organiseren panels en workshops in deze ruimtes. Dwaal door het hotel en raak geïnspireerd door een nieuwe golf van creatieven.

Het thema ‘Imagine a World Otherwise’ wordt breed uitgedragen door de deelnemers. Zij gebruiken kunst als instrument om niet dominante perspectieven uit de Nederlandse samenleving uit te dagen. Van Aziatische representatie in het Nederlandse culturele landschap, naar kritische feministische geluiden en de strijd voor een diverse en inclusieve maatschappij. Rooms of Reflection geeft een inkijk in de belevingswereld van de samenstellers van de expositie en reflecteert op de wereld van een ander, zodat deze voor iedereen begrijpbaar wordt.

Rooms of Reflection op zondagmiddag 29 maart van 15.00 uur tot tot 21.00 uur in het Volkshotel. Tickets zijn in de voorverkoop voor 11 euro. Een ticket geeft toegang tot het gehele programma. Het programma is 18+ en volledig Engelstalig.