In een brief aan de gemeente vraagt Vomar-directeur Aart van Haren om een laatste gesprek om de vestiging aan de Nobelweg open te mogen houden. Volgens afspraak moet de winkel op 31 december zijn deuren sluiten. Dat heeft te maken met het beleid van Amsterdam om maar een bepaald aantal supermarkten toe te laten in een gebied.

Eerder dit jaar startte Vomar een petitie tegen de onoverkomelijke sluiting van de vestiging aan de Nobelweg. De Vomar mocht de winkel in 2015 openen met de afspraak dat als de geplande Jumbo bij het nabijgelegen Amstelstation open zou gaan, de winkel weer moest sluiten. Tegenover de Vomar zit ook nog een Lidl. De petitie leverde 3000 handtekeningen van klanten op.

In de brief geeft Van Haren voluit toe dat het bedrijf op de hoogte is van het bestaande beleid en de voorwaarden waarop de winkel mocht openen. Wel stelt hij in de brief dat sinds de opening van de Jumbo het aantal klanten niet is afgenomen en dat er wekelijks nog 20.000 tevreden klanten de winkel weten te vinden. Er is dus nog steeds behoefte aan de ‘enige full-service supermarkt met een laagsteprijsgarantie’ in de omgeving.

In de brief vraagt Van Haren aan burgemeester Halsema en de betrokken wethouders om in een gesprek de ambitieuze toekomstplannen toe te  mogen lichten en zo de Vomar aan de Nobelweg te kunnen behouden voor de inwoners van dat deel van de stad. Als tegenprestatie wil Vomar aan de Nobelweg samen met haar vastgoed-zusterbedrijf Hoorne Vstgoed 163 betaalbare woningen bouwen om zo een ‘forse bijdrage te leveren aan de krappe woningmarkt in Amsterdam.