Home Uit In Oost JazzFest ClubAvond: nieuw muzikaal concept in Indische buurt

JazzFest ClubAvond: nieuw muzikaal concept in Indische buurt

0
Chaerin Im

JazzFest introduceert de allereerste JazzFest ClubAvond. Een nieuw concept van JazzFest dat de ‘gewone’ Coffeecompany aan het Javaplein transformeert tot een sfeervolle loungeclub waar muziekliefhebbers tot laat in de avond kunnen genieten van meerdere optredens.

Van intieme singer-songwriters tot elektronische acts, de JazzFest ClubAvond heeft voor ieder wat wils. De allereerste editie van de Jazzest ClubAvond is op op vrijdag 10 november met drie optredens: Chaerin Im & Ketija Ringa Karahona, Giovanni Iacovella en Marta Arpini.

De Jonge Makers van JazzFest 2023, Chaerin Im (keys, synths) en Ketija Ringa Karahona (fluit), treden voor de eerste keer als duo op na hun succesvolle concert met cellolegende Ernst Reijseger op JazzFest afgelopen maart. Tijdens hun optreden combineren ze akoestische klanken met elektronische elementen in een geïmproviseerde set. Ze nemen het publiek mee op een reis door klanklandschappen en ongetemde texturen, op weg naar spontane grooves en ritmes.

Giovanni Iacovella

Giovanni Iacovella is drummer en audiovisuele kunstenaar en beweegt zich tussen de werelden van geïmproviseerde en elektro-akoestische muziek. Zijn werk draait om de interactie tussen akoestische en digitale geluiden, waarbij hij akoestische drums en resonerende objecten combineert met sensoren, microfoons en codering. Dit project verkent de grenzen van machinegedrag met behulp van algoritmische en generatieve strategieën, wat leidt tot boeiende resultaten.

Marta Arpini

De Italiaanse singer-songwriter Marta Arpini heeft met haar uitdagende melodieën en kleurrijke orkestraties een unieke plek veroverd in de Amsterdamse muziekscene. Haar muziek combineert intieme, dagboekachtige songwriting met gelaagde arrangementen, waardoor een dromerige en melancholische sfeer ontstaat. Marta’s albums “Forest Light” en “I Am a Gem,” werden genomineerd voor de Edison Jazz/World Award. Op de JazzFest ClubAvond speelt ze samen met Massimo Imperatore (elektrische gitaar, stem en synths).

JazzFest ClubAvond op vrijdag 10 november om 21:00 uur in Coffeecompany Javaplein 14. Tickets (v.a. € 10,-) via www.jazzfestamsterdam.nl

Check www.jazzfestamsterdam.nl, Facebook en Instagram.