Home Overzicht Voor het Amstelstation komen 252 woningen, een broedplaats, supermarkt en restaurants

Voor het Amstelstation komen 252 woningen, een broedplaats, supermarkt en restaurants

0

Het terrein voor het Amstelstation ligt al enige tijd te wachten op invulling. Half december start projectontwikkelaar MRP Development met de bouw van het nieuwbouwproject dat de naam ‘Amst’ meekrijgt. In het complex komen 252 woningen en op de begane grond restaurants, een broedplaats en een Jumbo supermarkt.

Amst bestaat uit twee gebouwen. Daarin komen 252 huurwoningen waarvan 80 procent is bestemd voor middeninkomens en 20 procent zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van de huurwoningen in het middensegment is ruimer dan 100 vierkante meter. Daardoor kunnen ook grotere gezinnen hier wonen.

Onder in de gebouwen komen voorzieningen zoals een grote Jumbo supermarkt, restaurants, speciaalzaken en een broedplaats met werkruimten voor kunstenaars. De ondergrondse parkeergarage met 114 parkeerplaatsen is toegankelijk voor bewoners, omwonenden en bezoekers. Er komt een ruime fietsenstalling met 450 plekken. De daktuinen op beide gebouwen bieden een rustige plek voor bewoners om te ontspannen en te onthaasten.

Het architectonisch ontwerp van VenhoevenCS architecture + urbanism is gebaseerd op de principes van de Chinese Hakka-cultuur, die bekend staat om haar ommuurde wooneenheden met houten binnengevels rondom een hof met gemeenschappelijke voorzieningen. Deze woonvorm is al eeuwenlang een succesvolle basis voor een sterke gemeenschap waar mensen zich verantwoordelijk voelen voor hun omgeving, op elkaars kinderen letten en zorgen dat ouderen niet vereenzamen.

De bouw van Amst begint half december met het slaan van de eerste palen.  De woningen worden in 2023 opgeleverd en dan gaat ook de supermarkt open.

Check AMST