Home Overzicht Voorrang voor onderwijzers, agenten en zorgmedewerkers bij nieuwbouw Oostenburg

Voorrang voor onderwijzers, agenten en zorgmedewerkers bij nieuwbouw Oostenburg

0

Syntrus Achmea geeft onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers voorrang bij de verhuur van 136 energiezuinige appartementen op Oostenburg. Ook jonge starters uit de hoofdstad (tot 28 jaar) krijgen voorrang bij het toewijzen van de sociale huurwoningen.

‘In principe hebben we de volledige vrijheid in de verhuur van deze woningen’, zegt Annemarie Maarse van verhuurder Syntrus Achmea. ‘We kiezen er bewust voor om deze groepen voorrang te geven. Ook we vinden het heel belangrijk dat mensen met een sleutelberoep, zoals leerkrachten, verpleegkundigen en agenten, in de stad kunnen wonen, dichtbij hun werk.’

De 136 studio’s op Oostenburg, een van de drie oostelijke eilanden tussen het IJ en de grachtengordel, hebben een vloeroppervlakte tussen de 33 en 41 m2. Huurders hebben daarnaast de beschikking over een terras of een gezamenlijke daktuin. De huur bedraagt 728 euro per maand. De oplevering staat volgend jaar maart gepland.

Naast de sociale huurwoningen realiseert Syntrus Achmea ruim driehonderd appartementen in het middensegment en de vrije sector op Oostenburg. Die worden het komende anderhalf jaar opgeleverd. De woningen worden verwarmd en gekoeld met een warmte koude opslag-installatie, de warmte wordt teruggewonnen van wegspoelend douchewater terug en komt er op één van de blokken een dakkas, waar bewoners gezamenlijk kunnen tuinieren.