Home Overzicht Voorzitter Zeeburgia Marianne van Leeuwen bijna zeker directeur betaald voetbal

Voorzitter Zeeburgia Marianne van Leeuwen bijna zeker directeur betaald voetbal

0

Marianne van Leeuwen, voorzitter van de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia, is de enige overgebleven kandidaat voor de opvolging van directeur betaald voetbal bij de KNVB. Dat meldt NRC. Een akkoord lijkt dichtbij.

Van Leeuwen (1961) zou de eerste vrouw worden op die positie bij de KNVB. Zij is sinds 2014 voorzitter van Zeeburgia. Dat is voor haar een nevenfunctie. Zij werkt als commissaris van de Sligro Food Group en Technische Unie en voorzitter is van de raad van commissarissen van Van Egmond Groep. Ook is ze sinds 2017 lid van de Sportraad Amsterdam.

Het lijkt erop dat de benoeming van Van Leeuwen een teken zou zijn dat de voetbalbond werk maakt van de strijd tegen racisme op de voetbalvelden. Van Leeuwen riep na het racisme-incident in november 2019 rond Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, op tot meer aandacht voor racisme in het amateurvoetbal.

Ook Zeeburgia heeft de afgelopen jaren te maken gehad met meerdere racistische incidenten. De KNVB presenteerde in januari 2020 een actieplan tegen racisme en heeft dat onderwerp hoog op de agenda staan.

De huidige directeur betaald voetbal Eric Gudde vertrekt op 1 oktober.