Home Nieuws uit Artis Prinses Margriet en Sieb (7) heropenen Artis na vijf maanden sluiting

Prinses Margriet en Sieb (7) heropenen Artis na vijf maanden sluiting

0
Beschermvrouwe Prinses Margriet en sterbakker Sieb openden vanochtend de poorten van Artis | Foto Artis, Ronald van Weeren.

Beschermvrouwe Prinses Margriet heropende vandaag Artis. Na vijf maanden sluiting kun je nu weer naar Artis. Sieb (7) mocht vandaag als eerste bezoeker het park in. Hij haalde begin dit jaar met het bakken van tientallen cakes veel donaties op voor zijn favoriete dierentuin.

‘Na een sluiting van vijf maanden is het heel fijn weer bezoekers te mogen ontvangen’, zegt Artis-directeur Rembrandt Sutorius. ‘Niet eerder was Artis zo lang gesloten en we hebben ons al die tijd ontzettend gesteund gevoeld door de enorme betrokkenheid van zovelen. Door jonge Artis-fans zoals Sieb en alle kinderen die zulke hartverwarmende acties hebben opgezet. Er zijn echt ontzettend veel kinderen die geld voor Artis hebben opgehaald, tekeningen hebben gemaakt of zelfs hun spaarpot hebben omgekeerd. Maar ook de leden en vrienden van Artis en heel veel bedrijven, bezoekers en liefhebbers hebben ons ieder op eigen manier gesteund. Artis is nog niet uit de financiële zorgen, maar we hebben de afgelopen maanden enorm uitgekeken naar deze zo belangrijke stap.’

Restaurant heeft een duurzame metamorfose ondergaan

Het restaurant met uitzicht op de savanne vol zebra’s, koedoes en giraffen, heeft een duurzame metamorfose ondergaan. Het restaurant is omgedoopt tot De Waterkant van Artis. Op deze plek omringd door water, wordt zoveel mogelijk water bespaard. Het is nog even wachten tot de volgende versoepelingen het toelaten om binnen te zitten, maar het terras is open om de gerechten van de nieuwe menukaart zoals een bloemenburger of een biertje gebrouwen van regenwater, te nuttigen.

Gibbons in nieuw verblijf, gibboneiland vernieuwd

Zodra de laatste hand is gelegd aan de beplanting rondom het vernieuwde gibboneiland, zal je met een beetje geluk het gezang van de goudwanggibbons weer horen terwijl ze door hun nieuwe verblijf slingeren. Het paviljoen is ruimer en volledig fossielvrij. Metershoge ramen van isolatieglas zorgen voor veel daglicht en tegelijkertijd zijn de dieren hierdoor goed te zien. Een luchtbrug verbindt hun binnenruimte met het gibboneiland, dat in oppervlakte is vergroot en opnieuw wordt ingericht met groen en hoge klimbomen.

Artis heeft, net als vorig jaar, de heropening uitvoerig voorbereid en de nodige maatregelen getroffen. Bezoekers dienen vooraf online via de website van Artis een ticket en een starttijd te reserveren. Op deze manier wordt er een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten en wordt drukte bij de kassa en bij de hoofdentree voorkomen.

Het Aquarium is voorlopig gesloten vanwege een grootschalige renovatie, maar zodra volgende versoepelingen vanuit de overheid het toelaten zijn bezoekers ook weer welkom in de binnen- en doorloopverblijven, het Planetarium  en in microbenmuseum Micropia

Ook in het park zijn de nodige aanpassingen nog steeds aanwezig om de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de dieren te garanderen. Sommige paden zijn tijdelijk eenrichtingsverkeer, op de grond zijn markeringen aangebracht om te helpen bij het houden van 1,5 meter afstand en door het park heen zijn speciale punten geplaatst waar bezoekers hun handen kunnen wassen en ontsmetten. Op binnenlocaties als de winkel en toiletten geldt een mondkapjesplicht. De terrassen zijn open en bij de horeca wordt gewerkt met uitgiftepunten.