Home Overzicht Vragen over de veiligheid bij The Harbour Club

Vragen over de veiligheid bij The Harbour Club

0

Bij The Harbour Club aan de Cruquiusweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief afgegaan. De recherche doet onderzoek naar de toedracht en het motief van dit incident. Omwonenden hebben inmiddels bezwaar gemaakt tegen de exploitatievergunning. Bas van Vliet (Méérbelangen) stelde vragen aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel over de veiligheid bij de Harbour Club.

Het is niet de eerste keer dat zich bij deze horecavestiging gebeurtenissen voordoen zoals een kleine explosie en brand in 2021 en schoten op het restaurant in 2019. Onlangs was er een overval met poging tot horlogeroof met geweld. De fractie van Méérbelangen  wil nu weten of het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost ook vindt dat The Harbour Club een risico vormt voor de veiligheid van de steeds intensiever bewoond rakende Cruquiuseiland. De Harbour Club staat namelijk  aan de Cruquiusweg, de enige toegangsweg tot de woningen en bedrijven op het Cruquiuseiland. The Harbour Club zelf is ook omgeven door woningen. Tegenover de horecavestiging staat basisschool De Kleine Kapitein.

De gemeente heeft de exploitatievergunning voor The Harbour Club dan wel verleend, maar die is nog niet onherroepelijk. Van Vliet vraagt nu de vergunning te heroverwegen of in te trekken en als dat nodig is, opnieuw een Bibob-onderzoek in te stellen. Als daar geen aanleiding toe is wil Méérbelangen weten hoe omwonenden en bezoekers dan beschermd kunnen worden tegen geweldsincidenten die deze horecavestiging blijkbaar aantrekt.