Home Overzicht Vrienden van het Flevopark protesteren tegen No Art Festival in hun park

Vrienden van het Flevopark protesteren tegen No Art Festival in hun park

0

Het Flevopark is de plaats waar op 23 en 24 juni het Non Art Festival zal worden gehouden. Daar gaan naar verwachting 15.000 liefhebbers van house en tech genieten. De vereniging Vrienden van het Flevopark en andere parkliefhebbers keren zich tegen het, wat zij noemen ‘massa-commercieel tweedaags festival dat midden in het broedseizoen plaatsvindt. Dat is ondubbelzinnig verboden via de nationale Natuurbeschermingswet’, zeggen zij.

Het Flevopark is een park met veel kwetsbare flora en fauna. Maar de inbreuk op de natuur is niet het enige waar de Vrienden van het Flevopark bezwaar tegen maken. Het festival vereist betaalde toegang, wat manshoge hekken met zich meebrengt rond een aanzienlijk parkgedeelte. De rumoerige op- en afbouw zou minstens tien dagen in beslag moeten nemen. Daarnaast is het verplicht om een ‘natuurtoets’ uit te voeren. Adviesbureau TAUW heeft advies uitgebracht. De Vrienden van het Flevopark noemen het advies echter ‘ecologisch onwenselijke en onuitvoerbare ecologische lapmiddelen’.

De Natuurtoets voor de ecologische beoordeling van het NO ART Festival meldt een veelheid aan voorwaarden en beperkingen vóórdat een dergelijk grootschalig festival hier zou kunnen plaatsvinden. De vergunning is op dit moment nog niet afgegeven. De Vrienden van het park gaan bij het stadsdeel hun zorgen uiten.

No Art programmeert eigenzinnige art-performances en grensverleggende muzikanten op unieke locaties. Het doel is echter niet om feestjes te creëren, maar om de geest van de bezoekers te verbreden. Muzikaal en artistiek. ‘We willen je iets geven om over te praten met je vrienden. Of met een vreemde. Al onze evenementen worden ondersteund door een professionele line-up’, aldus het festival op haar website.