Home Overzicht Vrijwilligers verrast met ereteken tijdens groot vrijwilligersfeest

Vrijwilligers verrast met ereteken tijdens groot vrijwilligersfeest

0

Het stadsdeel zette maar liefst vierhonderd vrijwilligers in het zonnetje en trakteerde de gasten op een vrolijke bijeenkomst met muziek, een diner en de gelegenheid om een dansje te maken. Negen vrijwilligers werden verrast met het ereteken van Oost.

Foto’s Eddy Ellert

Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter bedankte in de mooie expositieruimte van Framer Framed aan de Oranje-Vrijstaatkade de vrijwilligers voor hun inzet voor Oost. Negen vrijwilligers kregen extra aandacht voor hun uitzonderlijke inzet ontvingen het ereteken van het stadsdeel.

Negen vrijwilligers ontvingen het ereteken van stadsdeel Oost. De stadsdeelvoorzitter spelde de onderscheiding op bij

Dirk Huiberts van AFC IJburg
Jannie Meedendorp van Stichting de OASE van de Oosterparkbuurt
Amina Lasri van Stichting Prachtvrouw
Marianne Kraan van Stichting De Klaprozen
Ali Mansi van Stichting Onze Hoop.
Hajiba Guerouh van Assadaaka Community
Akash Sowdagar van Stichting Sadhna
Jo Haen–van Langen van Stichting Vrienden van Watergraafsmeer
Ewald Vreden van Joubert Speeltuin

Voor de medewerkers van het stadsdeel is het vrijwilligersfeest  een jaarlijks terugkerend evenement. Met een rood schortje voor serveerden zij, inclusief de drie bestuurders, ook nu weer een lekkere maaltijd. Een hele klus om vierhonderd mensen van een smakelijk diner te voorzien. De medewerkers van het stadsdeel waren voor een avond vrijwilliger voor de vrijwilligers.

Maar daar bleef het niet bij. Een Afrikaanse drummer en drie enthousiaste danseressen brachten met opzwepende wereldmuziek leven in de brouwerij. Dat was meteen de voorbode voor de vrolijke klanken van het Danspaleis. De PlatenDraaier (PD) trok oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Zo was het met het Danspaleis is weer bal.