Home Overzicht Waar is dit…

Waar is dit…

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’ Toch wil je het wel weten.

Klik en je weet het!

Minipark, techniek of kunst?

Midden op het grote kale plein, op de hoek van de Molukkenstraat en de Archimedesweg, staat helemaal verloren een paaltje van Tennet, de Nederlands-Duitse transmissienetbeheerder die zich bezighoudt met ‘elektriciteitstransport en balanshandhaving tussen vraag en aanbod van elektriciteit’.

Het is heel interessant dat Tennet deze activiteiten verricht midden op het grote lege plein. Op het paaltje staat een telefoonnummer waar je ongetwijfeld meer informatie kunt krijgen. Maar nee, als je belt krijg je de alarmcentrale van Tennet aan de lijn. Daar kunnen ze er niets over vertellen en verwijzen naar een telefoonnummer dat niet in gebruik is…

Is het misschien de bedoeling dat je bij elektriciteitsproblemen even naar het paaltje loopt en het alarmnummer belt?

Wie de bloempotten rond het paaltje heeft geplaatst is onbekend. Zou het Tennet zelf zijn om het paaltje wat op te fleuren? Of de buren die er iets gezelligs van wilden maken? Als kunst in de openbare ruimte is het ook niet bekend.

Ken je ook een onbekend plekje in Oost? Laat het weten