Home Overzicht Waar is dit..

Waar is dit..

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’

Waar is dit? Klik en je weet het!

Water-ijsje

De zomer is voorbij en het wordt weer wat kouder op straat. De gedachten aan een ijsje bewaren we tot het weer lente wordt. Toch wordt de herinnering aan een lekker waterijsje vastgehouden. Als je loopt in het viaduct tussen de Molukkenstraat en de Archimedesweg zie je een waterijsje liggen. Geel van kleur, sinaasappel, citroen…

We volgen het ijsje al enige tijd. Iemand kocht het waterijsje en vond blijkbaar de smaak niet lekker. Of het was te koud in de mond. Hoe dan ook het ijsje werd in het viaduct op het trottoir achtergelaten. Een paar weken later lag het ijsje er nog. Iets minder van omvang, maar met een stokje erin en duidelijk herkenbaar. Maanden later ligt het ijsje er nog. De foto maakt het duidelijk.

Dan de vraag hoe zo’n ‘water’ijsje is samengesteld. Waterijs bestaat eigenlijk altijd voor een groot deel uit water. Daarnaast is een zoete component toegevoegd, bijvoorbeeld een siroop. Hierdoor zijn de belangrijkste ingrediënten van waterijs water en suiker. Wat ligt er op straat? Het kan niets anders zijn dan suiker en een stokje. Straks weer zin in een waterijsje? Loop dan eens door het viaduct. Hoogstwaarschijnlijk ligt het er dan nog: suiker en een stokje. Gezond zo’n suikerhapje?

Meer Bijzondere plekken