Home Waar is dit... Waar is dit…..

Waar is dit…..

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’

Klik en je weet het!

Insectenhotel in het Flevopark

In het prachtige en vaak rustige Flevopark is het even zoeken, maar als je het insectenhotel hebt gevonden sta je verbaasd over de omvang ervan. Het biedt ruimte aan vele honderden gasten en die zijn er te over.

Insectenhotels zijn er meestal op gericht insecten te laten overwinteren. Hiervan maken met name lieveheersbeestjes en vlinders gebruik, naast solitaire bijen en solitaire wespen.

Vlinders hebben beschutte plekjes nodig waar ze kunnen schuilen voor de regen. Door een insectenhotel of speciaal vlinderkastje te vullen met wat takjes en dorre blaadjes zullen ze zich al snel thuis voelen. Vlinders gebruiken het hotel alleen als schuilplaats en overwinteringsplaats.

Zoals gebruikelijk bij een nieuw hotel werd het geopend met een hapje en een drankje. Dat gebeurde op 28 mei 2017, de Dag van het Park georganiseerd door de Vrienden van het Flevopark.

Maar er is meer milieuvriendelijks te vinden in het Flevopark, georganiseerd door de Vrienden van het Flevopark. Zo is er een insectenvriendelijke stapelmuur,  een poel waar kikkers en padden zich vestigen, en een aantal bloemenweides waarvan de soortenrijkdom wordt bewaakt.

Ken je ook een onbekend plekje in Oost? Laat het weten