Home Overzicht Waar is dit…

Waar is dit…

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’ Toch wil je het wel weten.

Klik en je weet het!

Kerkmoestuin

Stadsmoestuinen vind je tegenwoordig overal. Er is er een op het Zeeburgereiland bijvoorbeeld, de Zeeburgertuin. voor iedereen in de wijk. Je kunt er tuinieren, buurtbewoners ontmoeten, even genieten van de zon aan de picknicktafel of kruiden plukken voor het avondeten. Of Oost Indisch Groen die Indische Buurt nog duurzamer, leuker en gezonder wil maken. Even verderop bij de Valentijnkade bij het Flevopark is nog zo’n mooie stadsmoestuin waar intensief wordt getuinierd.

De stadsmoestuin op de foto is te vinden naast Kerk de Bron. De groenstrook aan de Hugo de Vrieslaan lag vaak vol met zwerfvuil en wordt voornamelijk gebruikt als hondenuitlaatplaats. Volgens de kerk moet dat anders kunnen. Dominie René Visser kreeg vanuit ‘Oost begroot’ subsidie voor het starten van een moestuin voor de buurt. Samen met de buurtbewoners is hij gaan zaaien, tuinieren, oogsten en eten.

Ken je ook een onbekend plekje in Oost? Laat het weten