Home Overzicht Wandelen langs kunstwerken Light Festival nu tot 22.00 uur

Wandelen langs kunstwerken Light Festival nu tot 22.00 uur

0
Overdag mooi, maar als het donker is mooier...

De prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival zijn aan het eind van de dag slechts van 15.00 tot 17.00 uur verlicht. Volgens de huidige coronamaatregelen moeten alle activiteiten na 17.00 uur worden gestaakt. Burgemeester Halsema heeft nu toestemming gegeven de kunstwerken tot 22.00 uur te mogen verlichten. Voor wandelaars een opsteker. Zij kunnen de hele avond van het festival genieten.

Wandelend door winters Amsterdam, geniet je van de mooiste lichtkunstwerken. Ze staan in de openbare ruimte, wat betekent dat ze voor iedereen zichtbaar en toegankelijk zijn. De route is 6,5 km gaat door Oost en begint bij het Centraal Station. Via de Amstel en Plantage Muidergracht gaat hij weer terug via het Entrepotdok.

Voor wandelaars zijn er drie soorten belevingen. Je kunt zelf de route lopen. Maar je kunt ook de Routekaart kopen waarmee je met een digitale plattegrond langs de kunstwerken wordt geleid. Met de Audiotour kun je daarnaast genieten van het hoorspel ‘Gedeeld Licht’, die je tijdens het wandelen alles over de kunstwerken vertelt.

Deze winter staat de tiende editie van het Amsterdam Light Festival in het teken van Celebrate Light. De route van ruim twintig lichtkunstwerken, bestaande uit dé highlights van de afgelopen negen edities. De meest bijzondere, inspirerende en populaire werken maken een terugkeer op de Amsterdamse wateren, evenals nieuwe werken die speciaal voor Editie #10 zijn gemaakt.

Voor boottochten langs de kunstwerken geldt dat georganiseerde vaarten alleen tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur mogen plaatsvinden. De ochtendvaarten worden voorlopig alleen op zaterdagen aangeboden.

Check Wandelen langs de kunstwerken

Ook dit kunstwerk is mooier als het donker is.