Home Overzicht Winter Uittip | Hermitage is het Winterpaleis aan de Amstel

Winter Uittip | Hermitage is het Winterpaleis aan de Amstel

0

De Hermitage is tot en met zondag 9 januari een warme winterbestemming voor het hele gezin. Met natuurlijk weer de vijf meter hoge kerstboom met honderden lampjes en talloze kerstballen, drie grote kunsttentoonstellingen – met de allerlaatste kans voor Romanovs in de ban van de ridders – en van 9 t/m 12 december het festival Winteravonden aan de Amstel.

In de Hermitage-vleugel is de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders te zien. In de Amsterdam-vleugel de tentoonstellingen Groepsportretten van de 17e eeuw van het Amsterdam Museum en de tentoonstelling Democracy van het Museum van de Geest | Dolhuys.

Tijdens het festival Winteravonden in de Hermitage brengen gerenommeerde musici uit Rusland en Nederland prachtige Russische kamermuziek. Het programma Moskou-Parijs is aangepast, volgens de actuele regels, dus coronaproof. De avondconcerten zijn zo mogelijk naar overdag verhuisd, zoals meesterpianist Severin von Eckardstein, de opening met Liza Ferschtman en het slotconcert. Dit heeft een prachtig weekendprogramma opgeleverd.

Het café-restaurant van de Hermitage serveert glühwein en wintersoep en voor de kleintjes is er een feestelijk kindermenu. Aan de knutseltafel kunnen ze zelf maskers maken en kleurplaten inkleuren.

De museumshop van de Hermitage, recent verkozen tot Beste Museumwinkel 2020, heeft een groot aanbod aan sieraden, boeken en cadeaus voor de feestdagen en is ook zonder museumticket toegankelijk.

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.hermitage.nl/winter.