Home Overzicht Wat is politieke toekomst van SP’er Tiers Bakker?

Wat is politieke toekomst van SP’er Tiers Bakker?

0

Tiers Bakker is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer de lijsttrekker van de SP in Amsterdam. Het Parool meldt dat Bakker in 2018 is aangehouden wegens huiselijk geweld. De zaak is geseponeerd. Ook worden vraagtekens geplaatst bij de woonomstandigheden van Bakker.

Bakker heeft in een complex van woonstichting De Key in Oost voor hemzelf, zijn vriendin en zijn gezin de beschikking over drie voormalige HAT-eenheden, met een woonoppervlakte van 120 m2. Ook huurt hij een sociale huurwoning aan het Oosterpark waar hij al enige tijd niet meer woont. Dat lijkt moeilijk te rijmen met de acties die Bakker regelmatig voert voor een rechtvaardige verdeling van schaarse woonruimte.

Kortgeleden werd Bakker door de leden van de SP-afdeling Amsterdam met een verschil van één stem gekozen tot lijsttrekker. Bakker haalde 35 stemmen. Wethouder Jakob Wedemeijer van Wonen, opvolger van de wegens grensoverschrijdend gedrag in opspraak geraakte Laurens Ivens, kreeg de steun van 34 leden. Het afdelingsbestuur zal een nieuw voorstel doen voor het lijsttrekkerschap en de kandidatenlijst. Onduidelijk is of de eerder afgewezen Wedemeijer die rol alsnog wil vervullen.