Home Oostelijke Eilanden Weesperstraat gaat in maart als proef twee maanden dicht

Weesperstraat gaat in maart als proef twee maanden dicht

0

De Weesperstraat gaat half maart twee maanden dicht tussen de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Herengracht. Het verkeer moet gedurende die tijd andere routes vinden. Het wordt een proef met als doel: meer leefruimte en schonere lucht. En meer ruimte voor fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer.

De proef wordt uitgevoerd om in praktijk te onderzoeken wat er gebeurt als de Weesperstraat tijdelijk is afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Na acht weken moet duidelijk zijn wat de effecten zijn van een tijdelijke afsluiting van de Weesperstraat op het verkeer, de luchtkwaliteit en de leefbaarheid.

Door de tijdelijke afsluiting is geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk. Uitgezonderd zijn de nood- en hulpdiensten en openbaar vervoer. Alle bestemmingen blijven bereikbaar. Mogelijk zijn tijdelijk andere routes nodig om bij de bestemming te komen. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets. Na afloop van de proef wordt alles weer naar de oorspronkelijke situatie teruggebracht.

De afsluiting in de Weesperstraat komt tussen de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Herengracht. Om te voorkomen dat het verkeer een weg gaat zoeken door de vaak smalle straten rondom de knip op de Weesperstraat worden ook een aantal straten afgesloten. Dat zijn de Anne Frankstraat, de
Hoogte Kadijk tussen Kruithuisstraat en Geschutswerf en de Kattenburgergracht.