Home Overzicht Weinig steun in gemeenteraad voor knip in de Weesperstraat

Weinig steun in gemeenteraad voor knip in de Weesperstraat

0

Komt de knip in de Weesperstraat er wel of niet? Dat was donderdag de vraag in de gemeenteraad. Uit een enquête onder het MKB bleek dat een meerderheid die afsluiting niet meer wil. Alleen GroenLinks houdt er aan vast. Verkeerswethouder Melanie van der Horst (D66) wil eerst de discussie in de gemeenteraad over de uitkomsten van het lopende verkeersonderzoek afwachten. Die worden komend voorjaar verwacht.

Raadslid Elise Moeskops (D66)vroeg de wethouder of het niet beter was de voorbereiding voor een eventuele proef in de ijskast te zetten, zolang niet duidelijk is of de proef doorgaat. Deze tijdelijke afsluiting van zes weken zal de gemeente ongeveer twee miljoen euro aan voorbereiding en uitvoering kosten.

De fracties van de VVD, D66, JA21 en het CDA zijn nog steeds tegen de knip. Wel willen ze praten over alternatieven, zoals een versmalling naar twee keer een rijstrook, een snelheidsbeperking tot 30 km per uur, meer groen en meer winkels in de plinten voor een meer leefbare straat. De PvdA hield de kaarten nog tegen de borst. In maart, in verkiezingstijd, was deze partij nog tegen de knip.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam, is blij met de uitkomst van het debat. ‘Het is pure winst dat de wethouder de discussie in de raad in het voorjaar wil afwachten en het aan de raad overlaat of de proef doorgaat. Ik ga ervan uit dat ook de voorbereidingen voor de proef nu in de ijskast worden gezet, want voor die 2 miljoen euro kan ik in deze moeilijke tijd wel een zinniger besteding bedenken.’

Lees ook MKB tevreden over uitstel proef afsluiten Weesperstraat