Home Overzicht Welke sporen laten natuur en mensen achter in Transvaalbuurt?

Welke sporen laten natuur en mensen achter in Transvaalbuurt?

0

Transvaal is een mooie buurt waar veel mensen wonen, rondhangen, eten, rouwen en spelen. Jeu de boules zorgt voor verbinding. Er is veel groen maar de nectar van de bloemen is ook vermengd met etensresten. Transvaal is ook een buurt waar duiven en ratten het brood eten wat niet in de afvalbak terecht komt. Mondkapjes vind je op straat en plastic afval kom je overal tegen. Bewoners brachten het in beeld.

Foto’s Corrie Groen

Wat laten mens en natuur achter in de Transvaalbuurt? De expositie Sporen in de Transvaal – met fotocollages van bewoners uit de buurt maakt dat zichtbaar. De expositie op het Krugerplein maakt deel uit van Een schonere Transvaalbuurt. Negentien fotografen hebben, soms meerdere foto’s ingeleverd. Ze zijn met tiewraps in de grote vleugelnotenbomen gehangen, op hufterproofhoogte. Jammer, als je niet weet dat de foto’s daar hangen is het de vraag of je ze spontaan ziet. Ter gelegenheid van de opening was er een klein feestje met de fotografen en andere buurtbewoners.

De fotografen: Aryan Jauregui, Alessio Roberto, Badr, Corrie Groen-Pickhard, Dineke Rizzoli, Eelco Baarda, Ellen van Ombergen, Jabbar Noorbakhsh, Juanita Stuger, Linda van Straaten, Loes Luijten, Madelon van der Heijden, Marga Genet, Marly Zurel, Melloney Cairo, Noud Verhave, Rudy, Saskia Meijer, Sigrid Maas.