Home Dwars nieuws Dwars door de buurt 222 verschenen

Dwars door de buurt 222 verschenen

0

De nieuwste editie van Dwars door de buurt is verschenen. De onafhankelijke krant, gemaakt voor en door bewoners van Amsterdam-Oost ligt in de bus als je woont in de Dapperbuurt, de Wijzigingen bekijken (opent in een nieuwe tab)Oosterparkbuurt, de Transvaalbuurt en de Watergraafsmeer.

Heb je Dwars door de buurt niet in de brievenbus gevonden? Geen nood alle artikelen staan ook in oost-online. Klik hier en je leest ze allemaal.

Als u de rust van de natuur wilt zoeken, kan dat misschien wel dichterbij dan je denkt. Peter Vergeer, groenbeheerder van Sportpark Middenmeer, vertelt alles over dit deel van de Watergraafsmeer, waar niet alleen gesport, maar ook mooi gewandeld kan worden. Verder in deze Dwars weer veel andere groene onderwerpen, zoals je dat gewend bent.

In Dwars ook veel aandacht voor mensen en organisaties die maatschappelijk veel voor Oost betekenen. Gury Douma van Dynamo neemt afscheid en we maken kennis met haar opvolgster. Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren die niet meer thuis kunnen wonen, maar daarbuiten niets kunnen vinden en soms best een extra steuntje kunnen gebruiken. En wie kent de Brinkiebussen van ‘muntenman’ Toon Borst niet? Hij kijkt terug op de succesvolle inzamelingsactie die hij al twintig jaar geleden startte.