Home Kunst Werk van achttien kunstenaars uit Betondorp te zien tijdens kunstroute ‘Parels van...

Werk van achttien kunstenaars uit Betondorp te zien tijdens kunstroute ‘Parels van Beton’

0

Kunst in Betondorp. Dat is niet het eerste dat bij je opkomt als je aan ‘het dorp’ denkt. Toch waren en zijn er heel wat kunstenaars actief. Je kunt kennismaken met de ‘Parels van Beton’ tijdens een kunstroute van anderhalve kilometer. Kunsthistorica Maartje van Dijk begeleidt je met een audiotour.

De buitenkunstroute voert langs ramen van leegstaande huizen die worden gerenoveerd, het Johan Cruyffhuis, het Brinkhuis en winkeletalages om het werk van de kunstenaars te bewonderen. Met een audiotour ontdek je het werk van achttien kunstenaars die actief zijn in Betondorp. Kunsthistorica Maartje van Dijk uit Betondorp vult de looproute aan met kunsthistorische kijktips uit het dorp. De kunstroute is van 21 maart tot en met 18 april.

De kunstroute is een initiatief van Initiatiefnemers van de kunstroute zijn Marije Meerstadt en Eric Meursing van stichting SKAbetondorp. Zij willen kunstliefhebbers een lichtpuntje bieden  met kunst, cultuur en inspiratie in deze taaie tijden van de lockdown. Beeldende kunst, textielkunst, conceptuele kunst en architectuur, het is er allemaal. Kortom, Betondorp als podium voor talentvolle amateurs en professionele kunstenaars met het werk dat ze in dit bijzondere dorp hebben gemaakt.

Ga naar www.parelsvanbeton.nl en download de app van izi.TOURS met de kunstroute en de audiotour. De start van de route is Brinkstraat 14, vlak bij de ov-halte Brinkstraat.